Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Varför ingen konstruktiv dialog, Sjukvårdspartiet?

Ett drygt halvår in på mandatperioden har Sjukvårdspartiet fortfarande bristfällig kunskap kring Region Västernorrlands uppdrag och verksamheter. Vi från den politiska majoriteten var tidigt ute och bjöd in hela oppositionen till konstruktiv dialog kring möjligheter till förbättringar och fortsatt utveckling av regionen. Det vi fått hittills från Sjukvårdspartiet är allt annat än detta.

Det finns avgörande skillnader mellan hur Sjukvårdspartiet vill ha det och vad Liberalerna, Moderaterna och Socialdemokraterna i Region Västernorrland vill:

Vi bedriver en politik för alla länets invånare. Vi står upp för en jämlik vård där din hemort inte ska avgöra om du kan få kvalitativ vård, eller hur länge du ska behöva vänta på att få vård.

Vi låter vården styras av kunskapsbaserade principer, där de bästa metoderna erbjuds alla i Västernorrland. När det behövs tar vi hjälp inom samarbetet Norra sjukvårdsregionförbundet, och vi använder rikssjukvårdens utbud för ett och samma mål – god vård efter behov.

Vi lyssnar på patienten och samverkar med andra huvudmän, med ett tydligt fokus på personcentrerad vård. Vi investerar i ett databaserat stöd för vårdprocesser där individens hälsobehov hålls samman oavsett var vården ges.

Vi tar personalens förslag på allvar om hur våra länsverksamheter kan bli ännu bättre. Länskliniken inom ortopedi är ett exempel på detta, där man inom sin ekonomiska ram med förbättrad produktivitet kan utföra fler operationer än tidigare.

Vi har tagit ett samlat grepp för personalfrågorna och verksamhetsinnehållet, där fokus är på ledarskap med tillit till verksamheternas kunskap och olika förutsättningar.

Vi strävar inte efter nya omorganisationer, utan att i samråd förbättra och utveckla en sammanhållen, personcentrerad vård, för hela länet.

När helst Sjukvårdspartiet känner sig manade att jobba för samma mål är de välkomna. Det vi sett hittills tyder på att Sjukvårdspartiet nöjer sig med att gnälla.

Sarah Karlsson, gruppledare Liberalerna regionfullmäktige Västernorrland

Birgith Olsson Johansson, gruppledare Socialdemokraterna regionfullmäktige Västernorrland

Linda Strandfjäll, gruppledare Moderaterna regionfullmäktige Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel