Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Varför låta en person misstänkt för hot mot Björklöven få försvara sig i artikel? – ST svarar direkt

 
Finalserien i Hockeyallsvenskan 2021
Visa alla artiklar

En fundering till Sundsvalls Tidning och ansvarig utgivare. Efter att två personer inom Björklövens organisation blivit utsatta för mordhot/hot låter ni en utpekad person försvara sig i en artikel. Hur gick era tankar kring den publiceringen?

Kommer alla misstänkta gärningsmän få uttala sig i tidningen framöver?

Hur ställer ni det mot lidandet/extra stresspåslaget hos eventuella brottsoffer?

Mattias

SVAR DIREKT:

Vi strävar alltid efter att låta berörda komma till tals och belysa händelser ur olika perspektiv. Därför publicerade vi intervjun där den polisanmälda mannen berättar att han ångrar hur han uttryckte sig.

Att hota människor är ett allvarligt brott och polisens utredare tror att vi endast ser toppen av ett isberg av hot på nätet. Vår rapportering är därför också en inblick i ett samhällsproblem som så många av oss känner igen allt för väl, nämligen hur vanligt det är att personer går över gränsen för vad som är acceptabelt eller rent av lagligt i sina kommentarer i sociala medier och andra forum.

I det här fallet säger mannen att han inte menade det han skrev. Han uttryckte sig "dumt" och skrev i affekt. Nu har hans ord lett till en polisutredning. Kanske kan det mana till eftertanke och bidra till att minska hat och hot på nätet?

Karin Näslund, ansvarig utgivare Sundsvalls Tidning

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel