Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Varför ska alltid pojkars idrott prioriteras framför flickors?

I juli blev det känt att Kovlands hockey fått oförutsedda utgifter på 250 000 kronor för att byta en kylkompressor i ett isaggregat. Kovlands hockey får bidrag från kommunen som alla andra föreningar där pengarna för sådant bör ingå men detta ansågs av majoriteten S, C och V vara en utgift där man kunde bidra med extra pengar.

Nu har en liknande sak hänt Njurunda SK där ordförande Niklas Evaldsson på egen hand fattat beslut att finansiera detta utan att det behandlas i nämnden.

Samtidigt förfaller Färsta ridanläggning och jag har inte sett röken av specifika satsningar på flickdominerade idrotter. Detta trots att man vet att flickor rör sig betydligt mindre än pojkar, vilket även tjänstemännen i kommunen tagit upp.

Detta är för mig helt obegripligt. Jag utgår från att majoriteten ser utrymme i sin budget att göra motsvarande satsningar på kommunens alla tjejer men det är inget som jag sett skymten av i nämnden ännu.

Martin Liljeros (L)

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel