Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Varför ska vårdpersonal behöva signera med sina namn?

Något jag funderat på sedan en tid tillbaka är att våra sjuksköterskor, läkare och undersköterskor som sliter hårt på bland annat våra sjukhus signerar med namn. Varför skall de behöva signera anteckningar med namn? Jag tänker att det kan vara en fråga om säkerhet på vissa sjukhus där det sker och finns risk för exempelvis skjutningar eller vård av kriminella och där det finns risk för hot med mera.

Bör personalen inte kunna signera med ett anställningsnummer i stället? Eller en signatur med förkortning? Jag jobbar själv och har vänner som jobbar inom vården. Flera av oss har uttryckt ett obehag angående detta. Kan det vara något att tänka på i framtiden?

All heder åt de som jobbar och gör ett fantastiskt jobb trots att de är underbemannade och går under en omänsklig press.

Och förresten, ni som sitter och klagar på exempelvis väntetiden på akuten, ni är sällan akutsjuka enligt min mening. Om du kommer in på akuten och är riktigt, riktigt sjuk så kommer du få hjälp snabbt och vara tacksam över det.

Personalen gör så gott de kan. De är proffs och all heder åt er kära sjuksköterskor, undersköterskor och läkare – speciellt på akuten.

Funderare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel