Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Varför ska vi kosta på oss en totalförsvarsövning?

"Äntligen", lär väl många av de som struttar omkring i uniform tänka då vi kostar på oss en totalförsvarsövning 2020! En ny generation har växt fram och ser enligt mig orealistiska hot om att främmande makt vill inta några av Sveriges öar och möjligen också anfalla oss med kärnvapen.

Naturligtvis måste man då också förstärka vårt försvar med luftvärn som kostar åtskilliga miljarder i inköp och sedan flera miljarder i underhåll men som nästan ingen verkar veta hur man använder i skarpt läge. Jag tror inte att ryssen har något intresse av att anfalla Sverige bara för att Norge är ett Natoland eller av någon annan orsak. Vi har mig veterligen heller inte några naturresurser eller annat som hägrar och som skulle sporra någon att anfalla oss.

Däremot tycker jag att vi själva har skapat ett otryggt samhälle och med en ordningsmakt som jag upplever vid flera tillfällen tvingats visa rädsla och inte kunnat ingripa mot hotfulla och farliga grupper och individer. Jag tycker att det är inom landets gränser som de största hoten mot vår hälsa, trygghet och välbefinnande har seglat upp och inte något hotfullt grannland som några vill få oss att tro.

Medelsvensson den äldre

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel