Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Varför skriver ST så många reklamtexter?

Hur kan det komma sig att ST skriver så mycket reklam och samtidigt begränsar tillgången till samhällsinformation? Några systrar som startar något, någon restaurang som nyöppnar...

Jag personligen tror att det enbart beror på ett vinstintresse.

Söndag 23 februari var alla webbrubriker begränsade för Pluskunder.

Jag kan inte tänka mig ett samhälle där tredje statsmakten bara är intresserad av att tjäna pengar, de har alltid haft ett högre syfte än så.

Kjell-Åke

SVAR DIREKT:

Hej Kjell-Åke! På redaktionell plats jobbar vi med journalistik. Våra artiklar kan handla om vitt skilda saker, men den gemensamma nämnaren är att vi som fristående redaktion själva väljer vad vi ska berätta. Vi granskar faktauppgifter och källor, och belyser frågor från olika perspektiv.

Att en ny affärsverksamhet öppnar har ofta ett stort allmänintresse i vårt lokalsamhälle, och är därför en viktig nyhet att göra journalistik kring. Det ska inte blandas ihop med reklam, där företaget betalar för att få ut sitt eget budskap.

Vårt uppdrag är heller inte att stå för samhällsinformation, det ansvarar olika myndigheter för.  Vårt syfte är att granska makten och att rapportera om det som händer runt omkring oss. För att kunna fortsätta göra det så behöver vi ta betalt för våra journalistiska produkter.

För 119 kronor i månaden kan du ta del av det journalistiska innehållet på ST.nu.

Välkommen att testa!

Karin Näslund, chefredaktör

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel