Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Varför utreds visselblåsningarna av Logistikparkens moderbolag Stadsbacken?

 
Turerna kring Sundsvalls Logistikpark
Visa alla artiklar

Nu har fem kvinnor visselblåst mot vd i kommunala bolaget Sundsvalls Logistikpark AB. De uppger att de alla valt att sluta eller tvingats sluta på sina jobb på grund av vd:n på bolaget.

Det är allvarliga anklagelser som såklart ska utredas. Men varför utreds dessa visselblåsningar av Logistikparkens moderbolag Stadsbacken? Näringslivsbolaget är också ett dotterbolag till Stadsbacken, men där köpte man en mycket omfattande extern utredning. Varför ska vissa särbehandlas? Och vilka är det som särbehandlas?

Jag tycker att det helt klart ser ut som att vd:n på Logistikparken ska skyddas och räddas på de fem visselblåsande kvinnliga medarbetarnas bekostnad. Den manliga vd:n i Logistikparken blir inte ens arbetsbefriad. Mycket märkligt även mot bakgrund av hur kommunen behandlade de tre kvinnor som var vd och chefer på näringslivsbolaget.

Även lika märkligt att Anita Bdioui (S) som är styrelsens ordförande i Sundsvalls Logistikpark redan innan utredningen vet att vd:n i bolaget inte gjort några fel. Enligt henne är detta redan klarlagt. Hur kan hon veta det och varför i herrans namn ska man då utreda?

Vad anser partikamraten och kommunalrådet Peder Björk (S) om denna märkliga hantering av de kvinnliga anställda och om den positiva särbehandlingen av manliga vd:ar inom de kommunala bolagen? Har han fullt förtroende för Anita Bdiouis (S) förmåga att leda ett kommunalt bolag efter hennes uttalanden? Peder Björk månade ju så mycket om de kvinnor som visselblåst mot näringslivsbolaget. Då borde han ju göra detsamma i detta fall.

Micke W

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel