Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Värna kulturskolan i Timrå – alla tycker inte om hockey

 
Sparkraven i Timrå kommun
Visa alla artiklar

Jag har en dotter på 13 år som har gått på Timrå kulturskola i dans i drygt tre år. Det har stärkt henne mycket.

Nu vill Timrå kommun lägga ner kulturskolan, så att min dotter och alla andra barn och ungdomar som älskar denna verksamhet – och får leva ut det de brinner för, inte har någonstans att ta vägen.

Alla barn och ungdomar tycker inte om hockey och annan idrott.

Varför vill man lägga ned en verksamhet som ger så mycket gemenskap, självförtroende och självkänsla och som regeringen äntligen har återinfört bidraget till efter så många år?

Varför inte satsa på lite kultur i Timrå kommun istället för bara på till exempel hockey?

Det klagas på ungdomen, att de driver omkring ute på byn – och nu vill kommunen ta av dem ytterligare en sak som håller dem borta från byn.

På Timrås kulturskolas facebook-sida är det många som vittnar om vad den har betytt. En del har till och med fått jobb tack vare att de gick där när de var yngre. En del har fått en gemenskap som de aldrig skulle ha haft om de inte gått där – kompisar som aldrig skulle ha funnits.

Nu vill jag att det ska tas krafttag emot förslaget om nedläggning av kulturskolan i Timrå – så att barn och ungdomar kan ägna sig åt det de brinner för!

Jag tycker att det är hemskt av Timrå kommun att straffa barnen för dålig ekonomi. De är vår framtid, så är det verkligen de som ska straffas?

Mamma till en ledsen dotter

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel