Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Västernorrland behöver (L)ogik – vår favorit är Erik Ullenhag

Vi får de politiker vi förtjänar brukar det heta. Just nu får hela Sverige se att Liberalerna förtjänar en politisk ledare som bidrar med kompetens, drivkraft och engagemang. För oavsett vem som slutligen vinner omröstningen så är den transparenta och öppna processen en framgång för Liberalerna och för det politiska klimatet i stort.

Vi har hittat vår favorit. En klok och eftertänksam människa som bottnar djupt i socialliberalismen. En bra talare och skarp debattör. Med långt engagemang mot främlingsfientlighet och extremism. En feminist som ständigt kämpar för utsatta grupper.

I Erik Ullenhag ser vi en liberal ledare som lyssnar och vågar ta sig ur sin egen bubbla och se nya perspektiv.

För vi har inte samma utmaningar i Västernorrland som i Stockholm. Vi ser hur regionen och våra kommuner, mitt i högkonjunkturen, kämpar för att få ihop sina budgetar. Vi ser hur vår offentliga ekonomi kommer bli allt mer ansträngd, särskilt om vi går in i en lågkonjunktur. Samtidigt har Västernorrland enorma möjligheter, framgångsrika innovationer och enorm drivkraft. Vi är driftiga och kloka bönder, fabriksarbetare, vårdare och entreprenörer.

Erik Ullenhag är en ledare som på riktigt förstår vad som krävs för att vi ska kunna ge framtidstro till Västernorrland. Så att vi kan dela med oss av vårt engagemang och våra vardagsfrågor. Så att vi tillsammans kan skapa en rikspolitik som är relevant i Västernorrland och hela Sverige. Erik delar vår övertygelse om hur viktigt det är att vi har ett världsledande företagsklimat i Västernorrland – så att våra små och medelstora företag kan växa och våra stora exportföretag kan investera här.

I Erik ser vi en ledare som vill skapa logik i samhällskontraktet i hela landet för alla invånare, även om det krävs svåra lösningar och tar lång tid. Det är vad Västernorrland behöver.

Erica Markusson, Liberalerna Örnsköldsvik

Ina Lindström Skandevall, Liberalerna Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel