Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Västernorrland beläget i östra Sverige – regionen behöver byta namn

Jag har en fundering om regionen Västernorrland. Här kan man jämföra med Västergötland, som ligger på västra sidan av Sverige. Alltså så som sig bör och som namnet så riktigt antyder.

Jämför gärna det namnet med Västernorrland, beläget på östra sidan av Sverige. Detta Västernorrland med lång kustlinje mot Bottenhavet – längre österut går inte att komma.

Trots vårt maximerade östliga läge heter vi Västernorrland. Det måste ha tittats duktigt djupt i glasen när Västernorrland fick sitt galna namn.

Ett helt nytt namn behövs verkligen för vår region. Norrland är ej heller längre befogat att ha med i namnet sedan Sundsvalls självkänsla sviktat å det grövsta där man frivilligt väljer att avstå sin legalt registrerade titel som huvudstad, hur man nu kan göra någonting så korkat?

Bråkas det lite om epitetet "huvudstad" så är det ju bara till att buga och tacka för den gratis fina pr det skänker oss. Sydney, Istanbul, New York, Casablanca, Shanghai, Sao Paolo, Rio de Janeiro, med fler världsmetropoler, klarar leva vidare utan att ha huvudstadstiteln.

I den gigantiska världsmetropolen Umeå går man upp i atomer. Ibland slår storhetsvansinnet snabbt. Hehe, rätt kul.

Ibland undrar jag om jag är ensam om att vara Sundsvalls patriot. Ses jag som Sundsvalls idiot, för att jag är en Sundsvallspatriot, så tar jag det med stolthet.

"Valle"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel