Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vd:n svarar: Stadsbacken ska ge avkastning i form av ekonomisk vinst – men också leverera samhällsnytta

 
Petersviks framtid
Visa alla artiklar

Replik på insändaren "Märkligt att vd:n för ett affärsdrivande aktiebolag rekommenderar en affär som leder till stor förlust".

Som framgått av tidigare replik utgör Stadsbackens tjänsteskrivelse med konsekvensanalys och riskbedömning ett kompletterande beslutsunderlag för kommunfullmäktige angående det uppdrag de tilldelat Sundsvall Logistikpark ("Lämna förslag till kommunfullmäktige på hur en logistikpark kan skapas inom Tunadal-Korsta-Ortviken och hur den kan finansieras").

Ett av de krav ägaren, Sundsvalls kommun, tilldelat Stadsbacken är att koncernen ska ge avkastning i form av ekonomisk vinst, men ägaren kräver också att Stadsbacken levererar samhällsnytta. Det är anledningen till att till exempel Stadsbacken blivit tilldelat uppdraget att bedriva verksamheten Sundsvall Timrå Airport via det delägda bolaget Midlanda Flygplats AB, där syftet i första hand är att skapa samhällsnytta.

Anders Johansson, vd Stadsbacken AB

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel