Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi är överens om att prioritera god välfärd – men har olika syn på vad som är valfrihet och mest kostnadseffektivt

Replik på insändaren "Självklart finns det ideologiska skillnader mellan partierna i socialnämnden – men det är okej att vara överens ibland".

Tack för din vänliga replik Niklas Säwén. Ja visst är det så att du är socialdemokrat och jag är liberal för att vi har lite olika ideologisk syn.

Jag kan ju inte hålla med dig om att det är valfrihet att välja bort "lagen om valfrihet" och hänvisa endast till kommunal verksamhet och speciellt inte om vi skulle ha bättre kostnadskontroll genom valfrihetslagen.

Sedan är jag övertygad om att socialnämnden är underfinansierad, men hur mycket vet vi inte förrän nödvändiga effektiviseringar gjorts. Mest troligt är att socialnämnden behöver ha en utökad ram.

Visst går den allra största kakan av kommunens resurser till socialnämnden och till barn- och utbildningsnämnden och dessa två har stora sparbeting, men jag skulle välkomna en översyn över samtliga kommunens verksamheter inklusive kommunala bolag, så att den dagen vi vet att kanske båda dessa nämnder behöver utökad ekonomisk ram så har hela kommunen en bättre beredskap för det.

För även om vi är oenig i vissa sakfrågor, så är vi överens om att prioritera en god välfärd för barn/unga, äldre och de behövande, vi har bara lite olika syn på vad som är valfrihet och vad som är mest kostnadseffektivt för oss skattebetalare.

Precis som dig så ser jag fram emot goda konstruktiva samtal i nämnden och ett gott samarbete, fast vi tycker lite olika ibland.

Catrin Eliasson (L), ledamot i Sundsvalls kommunfullmäktige samt ledamot i socialnämnden i Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel