Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi fortsätter arbetet på bred front för att förbättra arbetsmiljön och minska beroendet av hyrpersonal

Replik på "Mias" insändare "Hur ska regionanställda få rimligare arbetsvillkor när stafettkostnaderna ska minskas?" i ST 30 september.

Medarbetarna är den absolut viktigaste resursen för Region Västernorrland. Att förbättra arbetsvillkor och att minska beroendet av inhyrd personal är alltid högt prioriterade frågor på vårt bord. Vi beklagar att du, "Mia", inte känner dig värdesatt. Vi anser att vi gör framsteg men det finns mycket kvar att arbeta med.

I den senaste medarbetarenkäten rekommenderade 72 procent Region Västernorrland som arbetsgivare, vilket var ett stort steg framåt från enkäten 2015 där motsvarande siffra var 58 procent. Det visar att det långsiktiga arbete vi startat börjar bära frukt och kan tolkas som att många trivs på jobbet.

Vad som motiverar en anställd är också individuellt. Vissa växer av utökat ansvar, för en del betyder schemat eller lönen mest och andra söker kompetensutveckling.

"Mia" undrar hur den fasta personalen ska få det drägligare samtidigt som vi minskar stafettkostnaderna. Just nu jobbar vi exempelvis med att bli bättre på att använda den kompetens som personalen har på ett optimalt sätt. Läkare, sjuksköterskor och undersköterskor ska göra det de är utbildade för och arbeta på toppen av sin kompetens, och vi ska öka andelen undersköterskor. Arbetsuppgifter som kan utföras av andra yrkesgrupper ska lyftas bort från vårdpersonalen, det kan till exempel röra förråds- och kosthantering. Nya tekniska lösningar bör också frigöra resurser på sikt.

Vi arbetar med lönebildningen och här är tågordningen väl inarbetad med de fackliga förhandlingarna som grund. Vi har konkurrenskraftiga löner i de flesta yrkesgrupper men inte i alla. Där vi ligger efter gör vi satsningar i våra löneöversyner. Kompetenshöjning och utveckling ska löna sig hos oss och i den kommande översynen tittar vi på särskilt yrkesskickliga för att kunna ge personal med erfarenhet en bättre löneutveckling.

Att ha bra och nära chefer anser vi är en förutsättning för att verksamheten ska fungera. I primärvården finns målet att ingen chef ska ha fler än 35 medarbetare för att kunna hålla kvalitet i sitt ledarskap och ha tid för sina medarbetare. Våra chefer är oerhört viktiga för arbetsmiljöarbetet.

Vård- och verksamhetsutvecklare behövs i våra verksamheter, inte minst när forskning och tekniska framsteg ändrar förutsättningarna för den vård vi kan ge. Vi behöver också förändra våra arbetssätt på många ställen när en åldrande befolkning ger ett större vårdbehov. Här har utvecklarna en viktig roll.

Vi måste fortsätta arbeta på bred front för att förbättra arbetsmiljö, minska beroendet av hyrpersonal och klara framtida rekryteringar. Vi i ledningen tar tacksamt emot alla förslag och idéer från våra medarbetare på hur vi kan bli bättre på att utföra våra uppdrag och bli bättre som arbetsgivare.

Ewa Strömsten, HR-direktör Region Västernorrland

Lena Carlsson, sjukhusdirektör Region Västernorrland

Anna-Lena Lundberg, primärvårdsdirektör Region Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel