Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi gymnasieelever önskar mer distansundervisning – hälsan måste gå först

 
Corona: Skolan
Visa alla artiklar

Vi, några elever på Hedbergska skolan, har på senaste tiden reagerat på hur skolledningen inte prioriterar hälsan först. Vi har enbart distansundervisning var tredje vecka, vilket innebär att alla elever riskerar att smittas av covid-19 under de veckor som eleverna är på skolan.

Mer distansundervisning behövs under denna period för att bidra till minskning av virusets spridning.

Under de veckor elever är på skolan är det svårt att hålla avstånd till andra elever och detta medför en stor risk för smittspridning. Elever stannar även hemma för att de är rädda att vistas i skolan eftersom det är alldeles för många elever på plats under dessa skolveckor.

Distansundervisning skulle underlätta mycket. Elevernas rädsla för att bli smittade skulle minska och det bidrar även till att stoppa spridningen. Vi tycker att man ska införa distansundervisning på heltid under en period, eftersom covid-19 sprids som mest just nu. Vår isolering behöver prioriteras för att hjälpa oss att ta ansvar och stoppa pandemin.

Trots att många elever känner att de inte kan prestera sitt bästa under distansundervisningen så måste hälsan hos alla medborgare sättas i första rummet under denna pandemi.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer är att inte vistas fler än åtta personer samtidigt. Varför gäller inte detta skolan?

Ge oss mer distansundervisning för en säkrare skolgång.

Upprörda och besvikna elever

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel