Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi har en fantastisk vård – personalen är ovärderlig

Då jag tyvärr har drabbats av olika åkommor de senaste åren så har jag fått se vårdkedjan från insidan.

Tänk att det finns så fin och fantastisk vård att få. Allt från en vårdcentral och 1177 som snabbt och enkelt ger råd och fattar beslut när så behövs.

När behovet finns så tar akutmottagningen emot och gör i sin tur en snabb bedömning av läget och ger en första hjälp. Därefter så sker en mer ingående bedömning om fler åtgärder behövs akut innan du skickas vidare i vårdkedjan till specialister för just ditt behov. Där sätter man in rätt åtgärder så snart det går.

Det här ser kanske många som en slags idealbild, men för mig och många andra så är det en verklighet. Vi har en fantastisk vård!

Alla delar inte min bild. I hela vårdkedjan så kan det självfallet uppstå fel, det har även jag drabbats av. Men de flesta verkar dela min bild, att vården fungerar bra. Jag hör dessa ord allt oftare runt omkring mig.

Ibland är det också lång väntetid, men jag har ödmjukt lärt mig att det beror på andra som mår betydligt sämre än vad jag gör och behöver hjälp innan jag får min. Då kan jag till och med känna att jag har det ganska bra, samtidigt som jag lider med de som behöver vård mer än jag.

Så tack till alla er som hjälper mig och alla andra på ett helt fantastiskt sätt. Ni är ovärderliga.

Jan Åström

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel