Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi i förskolan diskriminerar ingen – blir ledsen över anklagelser i insändare

Med anledning av insändaren "Föräldrar gruvar sig för att meddela ändrade arbetstider till förskolan – känner sig ifrågasatta" i ST 11/10.

Jag blir både ledsen och upprörd över insändarskribentens anklagelse mot förskolepersonal. För det första är detta faktiskt en fråga som kommer uppifrån kommunen – att föräldrar behöver lämna in sitt schema påskrivet av arbetsgivaren. För det andra så förstår jag absolut inte det hemska med det.

Jag har oerhört svårt att tro att förskolepersonal skulle vara så bedrövligt hemsk, att man ska behöva få ont i magen av att behöva korrigera barnens närvarotider på grund av arbetstidsförändring.

I insändaren står att "förskolans personal måste ha ett professionellt förhållningssätt och inte generalisera och utgå från att alla luras eller fuskar". Det tror vi verkligen inte heller, men det vore väl betydligt konstigare och mer utpekande, om endast vissa föräldrar skulle behöva lämna in en sådan schemablankett. Eller?

Insändaren påstår vidare att man verkar efterfråga intyg frånföräldrar med utländsk bakgrund i mycket högre utsträckning och undrar om det handlar om tillfällighet eller diskriminering.

Nej! Vi i förskolan diskriminerar ingen! Det är samma regler för alla – oavsett hudfärg och ursprung, vilket område man bor i, fattig eller rik.

Upprörd förskolepersonal, som värnar om ett gott samarbete med föräldrar

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel