Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi i Patronerna älskar Sundsvall – i uppgång och fall

I en insändare den 13 augusti ställer sig signaturen ”Giffare” tveksam till om Patronerna verkligen älskar Giffarna. Detta på grund av det tifo som vi hade i samband med derbyt mot Östersund den 10 augusti, då några personer på ståplats valde att kasta creperullar även efter tifot, rullar som letade sig ut på planen och i närheten av debuterande GIF-målvakten David Mitov Nilsson. ”Vilket välkomnande” konstaterar ”Giffare” ironiskt. Lustigt nog var just David Mitov Nilsson snabb att via sina egna sociala medier gratulerade Patronerna till 20 år på läktaren efter matchen. Han verkade inte allt för skärrad av incidenten.

Det påtalas dessutom i insändaren att Östersunds målvakt inte stördes på samma sätt. Precis som om det från vårt håll skulle vara planerat att störa någon spelare? Eller att det kanske berodde på att ansvarsfulla personer i klacken tog bort lådorna som hade creperullar kvar. Men det nämns det inte ett ord om. I stället dras alla över en kam med orden ”ofattbart agerat av Patronerna”. Som om alla GIF-medlemmar skulle få samma behandling om någon av dessa slängde ett matchprogram in på planen?

Det nämns inte heller ett ord om det fina tifot som ramade in matchen, ett tifo som fått enorm uppmärksamhet bland landets fotbollssupportrar och överösts med beröm. Det nämns inte heller något om det stöd som ståplatssektionen gav GIF Sundsvall, utan i stället läggs fokus på en ramsa som i stort handlar om kärleken till GIF Sundsvall, men där även ”Hata Östersund” nämns.

Det råder en sund rivalitet mellan GIF Sundsvalls och Östersund FK:s supportrar. Vi är övertygade om att ingen åskådare kände något obehag eller rädsla över att besöka NP3 Arena och lördagens derby. Låt den sunda rivaliteten leva. Vi tycker inte om Östersund. Är det verkligen så farligt? 99 procent av sångerna på Mathildas handlar om kärleken till GIF Sundsvall så vi kan omöjligen se detta som ett problem. ”Heja på det egna laget”. Jo, det är precis det vi gör.

Så åter till frågan om vi älskar GIF Sundsvall. Det har i år varit tifo-arrangemang i princip varje hemmamatch där GIF och Sundsvall har hyllats. Ståplatssektionen har match efter match varit välfylld och det stöd som spelarna fått 2019 var det länge sedan de fick. Detta trots uteblivna sportsliga resultat. Föryngringen bland inbitna GIF-supportrar är tydlig och det är oerhört glädjande att se alla 10-12-åringar som hittat till klacken och sjunger sig hesa får vårt GIF. Variationen av folk på ståplats är större än någonsin. Och alla är välkomna!

Vi är fullt medvetna om att inte alla gillar det vi gör. Det har vi inget problem med heller. Men vår kärlek till GIF Sundsvall behöver aldrig ifrågasättas. I år har Patronerna ökat medlemsantalet med över 100 nya medlemmar. Det om något är ett kvitto på att vi är på rätt spår.

Välkommen som medlem i Patronerna. Vi har stått för en positiv och levande läktarkultur under 20-års tid. Vi älskar Sundsvall – i uppgång och fall.

Väl mött på Mathildas.

Styrelsen Patronerna Sundsvall, genom Andreas Lindman

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel