Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi liberaler tar kampen för öppenhet, frihet och europeisk framtid

 
EU-valet i Västernorrland 2019
Visa alla artiklar

När nationalister och extremister sprider ut hat, lögner och rädsla, tar vi liberaler kampen för öppenhet, frihet och europeisk framtid där vi löser utmaningarna tillsammans!

Den frihet vi vant oss vid är idag i fara, om gränser stängs och samarbeten upphör. Vi ska inte bygga murar i Europa, vi ska riva dem!

Vårt klimat är hotat och vi har ingen tid att förlora! Därför vill vi se en europeisk koldioxidskatt. Med gemensamma beslut kan vi också få ner plastanvändningen, bli av med kolkraften och få smartare och renare transporter. EU-samarbetet är vägen till ett grönare Europa.

EU:s politiska program för sociala rättigheter säkerställer rättvisa arbetsvillkor och rätten till hälso- och sjukvård oavsett vilket land du befinner dig i. Men EU är så mycket mer, en gränsöverskridande katalysator för samverkan och genom program och fonder. En viktig resurs för lokal och regional utveckling i Sverige, och framför allt i Västernorrland för att utveckla vår landsbygd och minska arbetslöshet.

Tack vare EU-samarbetet kan vi resa, jobba, plugga och leva i hela Europa.

Efter andra världskriget har EU blivit en garant för ett fredligare och tryggare Europa. Tillsammans blir vi i europeiska länder en stark kraft i världen och en röst att räkna med. Därför säger vi Liberaler tveklöst JA till Europa när andra tvekar, klagar eller vill backa ur. Vi vill ha mer samarbete – inte mindre! För det är bara tillsammans med andra som vi kan lösa de riktigt stora frågorna som klimatet, brottsbekämpningen, jobben, säkerheten och vårt gemensamma ansvar för världens flyktingar.

Du kan påverka EU, din röst behövs!

Länsförbundets styrelse Liberalerna, genom Ingeborg Wiksten, ordförande

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel