Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi måste tala om att det är lätt som en plätt att stanna till i Ånge eller Fränsta

Varje ny etablering, varje tillskott av näringar och kunder som gynnar orternas handel mycket viktig i Ånge kommun. Det är således angeläget att kommunen på alla sätt stöttar våra näringsidkare i kommunen. Det kan bidra till att vi till exempel får behålla den så viktiga ortshandeln vi har i nuläget.

Men om vi ska locka genomresande att stanna till i Ånge eller Fränsta får nog kommunen lägga in några extra kol. Då räcker det inte med flitiga företagsbesök, hejarop och snygga skyltar på våra idoler, som nu är knappt synliga i vintermörkret, vid infarterna till Ånge.

Det senaste tillskottet i skyltväg, vid infarten till östra industriområdet, är ett privat lovvärt försök där intressenter kan hyra utrymme. Den lyser fint, men det är tveksamt om den leder till någon ökad handel. Jag har en känsla av att det kostar mer än det smakar för brukarna. Information kan man inte ta till sig i alla delar när man i bil passerar skyltar.

Men, i nuläget måste vi inse att det får gå år efter år utan hörbar eller synbar aktion från något håll i ett mycket viktigt och behövligt inslag för våra två tätorter, Ånge och Fränsta – nämligen informationstavlor. Det får inte bli som det nästan 20-åriga dröjsmålet med de nu bevisligen effektiva parkeringsbrickorna på bland annat torget i Ånge.

Ska det äntligen hända något till sommaren är det hög tid att ta tag i den mycket viktiga biten, att till exempel för Ånges vidkommande få till tydliga tavlor vid respektive infarter på riksväg 83. De ska givetvis vara väl synliga, upplysta samt placerade på parkeringsfickor. Där bilisten i lugn och ro under stor rubrik "Välkommen till Ånge" kan se till exempel var man ska parkera sin bil, husvagn/släpvagn, var Vojen och Ponderosa med sitt naturrum ligger, Apotek, polis, kommunkontor, Systembolag, och så vidare.

Man måste alltså skynda här - och då har i vart fall kommunen synbart bidragit till ett försök att fånga upp några turister eller utombys som eljest passerar orten utan uppehåll. Kanske våra köpmän kan hjälpa till något vid finansieringen.

Positiv Ångebo

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel