Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi som värnar glesbygd på riktigt reagerar mot all skatt på avstånd

Med anledning av insändaren "Höjd bensinskatt är ett svek mot landsbygden".

Jag håller helt hållet med om att skatt på avstånd är en glesbygdsskatt. Det jag reagerar mot i insändaren är den ensidiga kritiken mot överindexeringen, men inte ett ord om den så kallade vanliga indexeringen som Moderaterna var med och införde vid maktövertagandet 2006 (trots löften om det motsatta), och som är ett stort bidrag till att skatten på bränsle överstiger 60 procent, och ett bränslepris på 16–17 kronor litern.

Att skjuta in sig på enbart överindexeringen, och mörka den vanliga som årligen tickat på sedan 1 januari 2007 är i mina ögon inget annat än ett försök att skaffa poäng med "de där" i glesbygd som slagträn.

Vi som värnar glesbygd på riktigt reagerar mot all skatt på avstånd, och det inkluderar även den vanliga indexeringen. I M- och KD-budgeten görs det stor sak av den borttagna överindexeringen, vilket är helt okej, men den vanliga indexeringen låter man ticka på som vanligt.

Att ondgöra sig över skatt på avstånd och samtidigt höja den, är i mina ögon inte att värna glesbygd.

Alvar

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel