Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi tittar på hur vi kan arbeta effektivare – och i första hand skydda jobben på Kubal

Svar på insändaren "Ledarskapet på Kubal skapar oro och vantrivsel – flera skyddsombud har avgått i protest".

Kubal har lämnat sanktionerna bakom sig och om inget dramatiskt ändras inom den amerikanska administrationen så kommer de inte tillbaka. Med det är inget som kan garanteras.

Vi har andra mer kritiska problem just nu eftersom vi förlorade vårt hedgingavtal för el under sanktionerna. Det innebär att vi måste betala fullt spotpris på Nord Pool för vår förbrukning och det betyder höjda kostnader för varje producerat ton aluminium. 

Företaget har tagit alla initiativ i vår makt för att komma tillrätta med situationen. Exempel på det är: Striktare kontroll på de kostnader vi kan påverka som produkter vi köper in samt entreprenörkostnader.

Men vi tittar även över hur vi kan arbeta effektivare, dessa förändringar kommer självklart att hålla sig inom lagen och i första hand skydda jobben på Kubal så långt det bara är möjligt. Samtidigt som vi vill minimera de eventuella negativa konsekvenserna av förändringen.

Företagsledningen Kubal, genom Oscar Johansson HR-avdelningen

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel