Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi undersköterskor är viktiga i vården – dags att det visar sig i lönekuvertet

Jag är undersköterska.

Vi finns där för patienterna, vi stöttar våra arbetsplatser och finns till hands, trots att personalbristen är stor. Men att vara undersköterska lönar sig sällan i lönekuvertet.

Vidareutbilda dig, är en fras jag ofta får höra. Är detta en lösning på problemet? De drivande och kompetenta undersköterskorna skall alltså studera för att få betalt för sin kompetens?

Kanske är lösningen att undersköterskor får yrkeslegitimation, för att höja statusen? En fråga som är uppe på tapeten.

Vi är viktiga för välfärden och Kommunal har i information uttryckt att det år 2035 kommer att fattas 161.000 undersköterskor.

Att se individens förmåga på arbetsplatsen är också ett vinnande koncept för att höja arbetsplatsernas kompetens. Som i sin tur gör arbetsplatserna mer attraktiva för fler sökande undersköterskor.

Att få vidareutbildningarna betalda av arbetsgivaren är ännu ett sätt att visa att vi är värda att satsa på.

Jag älskar verkligen detta yrke. Man får så mycket tillbaka från anhöriga och patienter. Vi måste få yrket mer attraktivt. Det kan bara ske genom möjligheter till utveckling och framför allt bättre lön.

Vi arbetar med människor och det borde alltid värderas högt.

Vården kan inte förlora drivande undersköterskor på grund av den låga lönen, de behövs för att bana väg för nästa generation – för att inspirera högstadieelever att med stolthet söka till omvårdnadsprogrammet.

Roxanna Sandberg, undersköterska Region Västernorrland, fd ledamot MUF

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel