Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi vill ha kvar vårt högstadium på Montessoriskolan i Sundsvall

 
Skolnedläggningarna i Sundsvall
Visa alla artiklar

Redan år 1907 skapades den första Montessoriskolan av Maria Montessori i Italien. Montessoriskolan här i Sundsvall har funnits sedan år 2003. Den har varsamt byggts ut och nu kan man gå här från att man är ett år till man fyller 16 år.

Nu har våra politiker som förslag att splittra oss. Varför?

Vi valde Montessoriskolan av en anledning. Det är just på grund av montessoripedagogiken. Till exempel så har vi något som kallas AP. Det är långa arbetspass då vi jobbar i åldersblandade klasser med vår egen veckoplanering. Vi lär av varandra och alla lär känna alla, vilket ger trygghet.

Vi på mellanstadiet är väldigt nära varandra och det skulle kännas så ledsamt om ni splittrar på oss.

Vi går nu i sexan på mellanstadiet och vi ser fram emot att få börja på Montessoris högstadium till hösten.

Vårt förslag är att antingen flytta hela Montessoriskolan till en större byggnad, så Allsta skolas elever också får plats. Ett annat förslag är att bygga ut Montessoriskolan.

Kom på en bättre lösning istället för att välja att splittra något som byggts upp under lång tid och som fungerar så bra!

Upprörda elever

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel