Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Viktigare att människor överlever än att du går på fest

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Får jag be om en tjänst? Kanske egentligen inte mest för min egen skull, inte denna gång.

Vi är mitt i en pandemi som skördar människoliv. Får jag be dig att minnas att det kommer en tid efter corona. Att det är viktigare att människor får överleva än att du får gå på fest.

Jag förstår att det är tråkigt, att den sociala delen av dig klättar på väggarna och vill ut. Att det kanske gör dig ledsen att skjuta fram en 30-årsfest, ett bröllop eller bara den där spontana utgången en fredagskväll. Men jag förstår också, och har känt, sorgen när en nära familjemedlem slits bort från en familj. Jag förstår hur det är att vara rädd för att dra hem smittan.

Får jag be dig att tro mig när jag säger att det gör ondare för familjen som förlorar sin pappa för att du smittade honom med corona när du varit på årets blötaste utekväll än vad det gör för dig att undvika smittorisken och faktiskt ta det ansvar som du, jag och resten av Sverige faktiskt har?

Lagom less på omvärlden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel