Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Viktigt rekrytera rätt ledare till Näringslivsbolaget

 
Turerna kring Näringslivsbolaget
Visa alla artiklar

Näringslivsbolaget står inför stora utmaningar och måste nu bygga upp sitt anseende. Att bygga upp ett förtroendekapital efter att det raserats, det tar sin tid.

Vikten av att rekrytera rätt ledare är nu oerhört viktigt och avgörande för hur framgångsrik Näringslivsbolagets verksamhet ska bli. Detta i ljuset av den i många stycken klantiga hantering som varit, som dels skapat individuella sår, dels ekonomiskt slöseri av skattemedel.

Genom referenstagning av tidigare arbetsgivare och skickliga anställningsintervjuer ska det vara styrkt ett ledarskap med förmåga att tillsammans med medarbetarna driva en verksamhet i förändring och utveckling.

Ett bra ledarskap förstår att kraften i en organisation är samtliga medarbetare. Uppblåsthet och självgodhet är inte egenskaper som behövs men däremot att vara trovärdig och förtroendeingivande. Att då välja en "återvändare" som chef med en historia i kommunadministrationen kan vara riskfyllt.

Näringslivsbolaget torde behöva en kraft som är "fläckfri" från interna relationer och handlande.

Kommunens bästa

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel