Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vilket lågvattenmärke att permittera, Timrå IK – man borde jobba 110 procent för att kompensera krisen

 
Corona: Sport
Visa alla artiklar

Personligen har jag levt under "coronaliknande" förhållanden i drygt 30 år.

Som flitig besökare på de lokala idrottsarenorna har föreningarna med jämna mellanrum hamnat i ekonomisk kris. Jag har alltid ställt upp och köpt några extra lotter, mer kaffe och korv än jag behövt, jag har haft både säsongskort och fribiljetter i plånboken men valt att betala in mig för att dra mitt strå till stacken i kristider.

Nu när arenorna är stängda har jag köpt fiktiva matchbiljetter och swishat in bidrag.

Nu har min godhet även spridit sig utanför idrottsarenorna, jag handlar extra på mina favoritbutiker som har väldigt svårt att påverka sina fasta utgifter. Handlar hämtmat fast det inte är i närheten av upplevelsen att få bli serverad på restaurangen. 

Regeringen har nu börjat tömma ladorna och pumpar ut miljarder för att rädda företag och jobb, vårdpersonal sliter som djur med livet som insats. Det är med stor bedrövelse jag ser vilka som är först in i ladorna för att roffa åt sig så mycket det bara går.

Timrå IK har nu permitterat alla anställda. De ska nu bara jobba 40 procent! Blir inte spelarna väldigt dåligt tränade om de mer än halverar träningen? Blir det inte svårt att få in sponsorpengar om man bara jobbar 40 procent?

Man bör nog jobba 110 procent för att kompensera krisen. Det här var ett riktigt lågvattenmärke Timrå IK, har ni inte fattat att det är ett allvarligt läge i Sverige?

Jag kommer aldrig mer att besöka NHK Arena, jag kommer aldrig att bidra med en krona till en förening som beter sig på detta vis.

Bedrövad

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel