Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vision: Politikerna måste ta ansvar för att uppnå jämställda löner

Just nu pågår årets löneöversyner för Visions medlemmar i Region Västernorrland och länets sju kommuner. Tillsammans med arbetsgivarna har vi chansen att minska de ojämställda lönerna. När medarbetarna får lön utifrån sin kompetens och sina prestationer på jobbet blir utfallet högre. Och då har vi möjlighet att nå jämställda löner.

Det borde vara en självklarhet 2019 att lön ska baseras på kompetens och yrkesskicklighet – inte på kön eller var någonstans du jobbar. Men sanningen är att det skiljer tusentals kronor i lön varje månad mellan en informatör eller en IT-tekniker som jobbar i den kvinnodominerade välfärden, jämfört med samma yrkesgrupper i den mansdominerade privata sektorn. Det gäller även här i Region Västernorrland och bland länets kommuner.

Vision har räknat på hur mycket tre jämförbara yrkesgrupper förlorar i inkomst på att arbeta i en sektor där de flesta är kvinnor, jämfört med i en sektor där de flesta är män. Beräkningarna har gjorts utifrån Statistiska centralbyråns lönestatistik för yrkena informatör/kommunikatör, IT- tekniker och HR-chef.

Jämförelsen visar att lönerna är betydligt lägre på arbetsplatser och i yrken där de flesta är kvinnor. Det skiljer sig tusentals kronor varje månad mellan att arbeta i en kvinnodominerad sektor jämfört med att jobba i en mansdominerad.

Löneskillnaderna är strukturella vilket betyder att de inte kan förklaras av faktorer som olika krav i arbetet, prestation, ansvar eller andra skäl. Förklaringen är framför allt att kvinnor och män arbetar på olika delar av arbetsmarknaden och i olika yrken. Och att sektorer och yrken där kvinnor är i majoritet värderas lägre. Det drabbar alla anställda, såväl kvinnor som män. Vi kan dessutom se att de strukturella löneskillnaderna fortsätter att påverka inkomsten livet ut och även pensionen.

Detta är förstås helt orimligt och väldigt omodernt. Det riskerar dessutom att sätta käppar i hjulet för den framtida kompetensförsörjningen i sektorn. I dag slåss alla sektorer mer eller mindre om samma arbetskraft. Det finns en uppenbar risk att kvinnor och män kommer att välja bort offentliga jobb så länge de förlorar på det ekonomiskt.

Ett gemensamt ansvar ligger på oss fack och arbetsgivare här i Region Västernorrland och länets kommuner att komma överens om schysta och attraktiva löner och villkor.

Vision gör vad vi kan för att driva på i frågan. Sista ordet har dock våra lokala politiker som i rollen som arbetsgivare har möjligheter att ta ansvar för att lösa problemet med löneskillnaderna. Det arbetet behöver ske nu – framtidens välfärd kräver satsningar på jämställda löner.

Gudrun Kornijenko, ordförande Vision Region Västernorrland

Robin Fångsjö, ordförande Vision Sundsvalls kommun

Monica Ivarsdotter, styrelsen Vision Ånge kommun

Jens Löfgren, ordförande Vision Timrå kommun

Charlie Berglund, ordförande Vision Kramfors kommun

Annelie Persson och Annakarin S-Gudmundsson, ordförande och vice ordförande Vision Härnösands kommun

Mikael Söderlindh, ordförande Vision Sollefteå kommun

Berit Gimbergsson, ordförande Vision Örnsköldsviks kommun

Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel