Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Visions medlemmar är nycklar i framtidens välfärd

Många av Visions medlemmar befinner sig mitt i den pågående omställningen av arbetsmarknaden, därför vill vi vara med och sätta tonen för framtidens arbetsliv.

I veckan träffas närmare 150 förtroendevalda i Vision uppe på Södra Berget i Sundsvall för att inspirera varandra och planera sina avdelningar och klubbars verksamhet nästa år, men också för att tillsammans blicka framåt och fundera på utmaningar och möjligheter i framtidens arbetsliv.

Arbeten och arbetsuppgifter inom välfärdssektorn förändras i rask takt. Den pågående digitaliseringen och automatiseringen av arbetslivet ställer krav på välfärdens medarbetare att hänga med och utveckla sin kompetens under hela arbetslivet. Detta måste politiken skapa förutsättningar för och tillsammans med arbetsmarknadens parter finna lösningar på.

Stressen på jobben måste minska, sjukskrivningstalen måste ner och vi måste bli bättre på att arbeta förebyggande med aktiva åtgärder.

En av Visions hjärtefrågor är ett hållbart arbetsliv som erbjuder plats och gemenskap för alla. Vi vill se ett schyst arbetsliv som ger alla rätt till en god arbetsmiljö. Och med god menar vi såväl den fysiska, sociala som den digitala arbetsmiljön.

Vision jobbar för att framtidens arbetsliv ska bli mer mänskligt. Medarbetarna i välfärdssektorn ska må bra av och på jobbet och få känna att de är med och bidrar till att utveckla sektorn. För att nå dit krävs samarbete, framtidstro och en vilja att hitta nya lösningar. I det arbetet både vill och kan Vision vara med och bidra.

Robert Sjöström, verksamhetschef Visions center i Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel