Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annie Lööf är vår kandidat

/
  • Annie Lööf framhålls i dagens debattartikel som en bra politiker med goda förutsättningar för att bli Centerpartiets näste partiledare.

Annie Lööf är en ny sorts politiker, som hela sin karriär sökt och fått väljarnas förtroende inom hela centerrörelsen. Det är en av orsakerna till att hon skulle passa som Centerpartiets näste partiledare, skriver dagens debattörer.

Annons

Centerpartiet har inlett en öppen, modern process för att välja vår nästa partiledare. Det är fantastiskt att vi kan presentera tre kompetenta kandidater till en av Sveriges mäktigaste positioner. Så här fungerar en modern folkrörelse.

Centerpartiet befinner sig i ett utmanande läge. För framgångar valåret 2014 krävs ett tydligt, lyssnande och vinnande ledarskap. Centerpartiet behöver Annie Lööf (fd. Johansson).

Annie kan skapa ett tydligare Centerparti. Hon har klart deklarerat att partiet måste bli relevantare och modernare i människors vardag och driva Centerpartiets grundläggande värderingar i förslag som möter framtidens utmaningar. Hörnstenarna i Annies kandidatdeklaration är att frigöra den enskildes utvecklingskraft, utveckla omsorgen om de svagaste och skapa en modern miljöpolitik. Det skapar trygghet och entusiasm hos oss.

Annie står för ett lyssnande ledarskap. Vi vågar säga att Annie är den centerpolitiker som bäst lyckats kombinera folkrörelsens förutsättningar med den nya tidens nätverkande. Få om ens någon centerpolitiker har de senaste åren mött lika många partikamrater i olika typer av dialog, inte minst under arbetet med valanalysen, där hon tog på sig och lyckades med det svåra arbetet att sammanfatta valbakslaget 2010 till konstruktiva framtidsplaner.

Annie vinner val. Annie Lööf är en ny sorts politiker, som hela sin karriär sökt och fått väljarnas förtroende. Hon kryssade sig in i Riksdagen i valet 2006 och blev 2010 återvald med rekordmånga nära 5000 personkryss. Annie har dessutom blivit ett respekterat och känt namn i och utanför centerleden, långt innan partiledarfrågan var aktuell.

Det är viktigt att en ny partiledare med full kraft tar tag i förnyelsearbetet inom partiet och att Centerpartiet återtar positionen som ett varmt, grönt och företagsamt parti där den lilla människan sätts i centrum. Centerpartiet ska vara det mest öppna och toleranta partiet i svensk politik!

Annie Lööf har ett mycket stort förtroende inom hela Centerrörelsen. Annie har karisma och ett stort engagemang. Hon har förmågan att lyssna och framför allt är hon en mycket god kommunikatör. Allt detta gör Annie Lööf till vår favorit som Centerpartiets näste partiledare.

Emil Källström, riksdagsledamot (C)

Viktoria Silverliden, distriktsordförande CUF Västernorrland

Bertil Böhlin, distriktsordförande (C) i Kramfors

Niklas Edén, kommunstyrelseledamot (C) i Timrå

Magdalena Flemström, kommunstyrelseledamot (C) i Ånge

Anna-Lena Holmström, kretsordförande (C) i Örnsköldsvik

Erik Hultin, kommunfullmäktigeledamot (C) i Härnösand

Mats Mehlin, kommunstyrelseledamot (C) i Sundsvall

Maria Wennberg, gruppledare (C) i Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons