Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avsluta skyttegravskriget mellan sjukhusen

/

Annons

Bevare mig väl, sluta omedelbart med skyttegravskriget mellan Medelpad och Ångermanland när det gäller våra akutsjukhus. Ladda om och låt förnuftet segra. Vänd nu på hjärnhalvorna och analysera vilka förutsättningar det finns för trygghet, hållbarhet, överlevnad och samexistens för alla våra medborgare. Det är väl just detta som är budskapet från oss människor när det så krisartat läggs fram sådan information för beslut till förändringar. Låt nu ej urbaniseringen ytterligare få fotfäste. Vi behöver utveckling, det är detta vi alla har ett ansvar att kämpa för. Ställ om tanken och siktet på ett hållbart framtidsmål.

Vad beror det på att landstinget har så dålig ekonomi, det är nog många som ställt och ställer sig den frågan. Har svaret varit tydligt och klart till medborgarna? Om inte, så redovisa detta i så fall, varför det blivit så akut och bekymmersamt. Kanske också dags att se över landstingets egen organisation framöver. Har den tanken och idén varit på dagordningen någon gång?

Vilka signaler ges till våra ungdomar att stanna kvar i länet, på landsbygden, och satsa på vårdyrket och den utbildning som krävs. Övrig rekrytering blir självklart också svår att uppnå om självbilden och möjligheterna till tryggheten, närheten samt servicen bara går upp i rök.

Klokheten och eftertanken måste nu råda på alla plan, hur än besvärligt det ekonomiska, kärva och känsliga läget är. Sätt er nu alla företrädare inom olika partier vid samma bord, bjud in en samarbetsgrupp utanför politiken och försök göra allt i er makt till en samförståndslösning i detta viktiga trygghetsärende.

Vad som krävs i detta fall är ej att ta svåra beslut. Vad som är ännu viktigare är att ta rätt beslut för ett framtida, hållbart och tryggt samhälle för alla medborgare. Budskapet blir: Gör om, gör rätt, gör det öppet, gör det möjligt och gör det nu!

Med vänliga och hoppfulla samförståndslösningar

Johnny Torvaldsson

Ordförande

Hela Sverige Ska Leva Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons