Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brist på kompetensutveckling hos tjänstemän i privat sektor

Annons

Fyra av tio tjänstemän har inte genomfört någon kompetensutvecklande insats de senaste tolv månaderna, visar Unionens undersökning. Dessutom har fler än hälften av tjänstemännen ingen plan för sin kompetensutveckling. Lägger man på det perspektivet är det endast 17 procent som har en strategisk plan för sin kompetensutveckling.

Många arbetsgivare vittnar om att de skulle kunna växa, de skulle kunna anställa och de skulle kunna expandera. Men det finns inte den kompetens de efterfrågar. Samtidigt i ett annat perspektiv brister den kontinuerliga kompetensutveckling hos de som redan är anställda.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Två trender är tydliga, den ena är att de tjänstemän som är mellan 31 och 40 år anser att de inte har tid att kompetensutvecklas. Det bygger på att kompetensutveckling i dag inte genomförs inom ramen för arbetstid utan inverkar på personens privattid. Många i åldrarna 31–40 år är småbarnsföräldrar och känner därmed att de måste välja mellan ett utvecklande arbetsliv och ett aktivt privatliv. Det är inte acceptabelt anser vi i Unionen.

Den andra trenden är att tjänstemän mellan 51 och 64 år känner att de inte har samma möjligheter till kompetensutveckling på grund av ålder. Det är åter igen inte acceptabelt anser Unionen, att kompetensutvecklas inom sitt arbetsområde är en viktig fråga oavsett ålder.

Har man som anställd själv ett ansvar för sin kompetensutveckling? Självklart! Men det kräver också att var och en får rätt förutsättningar. Unionens undersökning visar att bara 26 procent av den kompetensutveckling som genomförts är relevant för verksamheten.

Det handlar om att få vägledning och skapa sig en bild av företagets framtida kompetensbehov för att bättre kunna medverka i planeringen av sin kompetensutveckling. Det är arbetsgivarens ansvar att stå för kostnader för den kompetensutveckling som krävs för att klara jobbet i dag och imorgon och chefens ansvar att den genomförs.

Vi vet i dag att Unionens medlemmar förväntas arbeta allt längre därför är kompetensutveckling lika viktig för alla medarbetare.

Monika Lövgren

Regionchef, Unionen Mellannorrland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons