Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler öppna förskolor i grönt budgetförslag

Annons

Vi i Miljöpartiet prioriterar tre områden i vårt budgetförslag (även kallad MRP, Mål- och resursplan) som vi presenterade på kommunstyrelsens senaste sammanträde:

• Ett hållbart Sundsvall.

• Ett Sundsvall där alla får möjlighet att lyckas i skolan.

• Ett växande Sundsvall för alla.

Miljöpartiet vill bygga upp Sundsvall för en växande befolkning, för att alla människor ska kunna etablera sig i samhället, särskilt vad gäller arbets- och bostadsmarknaden. 

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

För att alla ska få en god livskvalitet krävs ett fritt samhälle med gemensamma grundvärderingar där alla har en okränkbar rätt att forma sitt liv oavsett bakgrund och förutsättningar. 

Därför vill Miljöpartiet utöka antalet öppna förskolor, utöka sommarskolan, hålla fritidsgårdar öppna under sommaren, anställa fler fältassistenter och satsa mer på spontanidrott. 

Öppna förskolor är viktiga för social samvaro, gemenskap och ökad integration. Därför vill vi ha öppna förskolor i fler kommundelar, gärna samlokaliserade med eller i närheten av vårdcentral (barnavård, mödravård) och i samverkan med socialtjänsten. 

Kommunen ska satsa på en utökad sommarskola och att några av kommunens fritidsgårdar ska vara öppna även under sommaren. Öppettider ska anpassas så att alla fritidsgårdar har möjligheten att hålla öppet även fredags- och lördagskvällar. Dessutom ska fler fältassistenter anställas. 

Dessa förebyggande insatser kommer att öka välmåendet bland ungdomar och på sikt även minska skadegörelse och därmed spara resurser. Kommunen kan skapa och sköta enklare grusplaner som kan användas för barns rörelse och spontanidrott. Bostadsnära mötesplatser är viktiga för barn och ungdomar i de olika bostadsområdena och kommundelarna.

Vi satsar 23 miljoner kronor per år, och mer än 92 miljoner kronor under hela perioden. 

Dessutom vill vi se en förlängning av "Kom i Jobb" som innebär att kommunen erbjuder individer en anställning istället för försörjningsstöd, med en målsättning att individen ges möjlighet att etablera sig på arbetsmarknaden. 

Angel Villaverde (MP)

Gruppledare

Tina Hellberg (MP)

Kommunfullmäktigeledamot

Magnus Bylund (MP)

Ledamot i Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration (Navi)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons