Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur påverkas verkligheten av budgetkaos?

/

Annons

Jag hade stora förhoppningar, nu när vi äntligen fått en Socialdemokratiskt ledd regering, att verkligen kunna påverka vårt samhälle i den riktning jag drömmer om. Bort från växande klyftor mellan människor mot ett samhälle där vi satsar på jobb, skola och sjukvård istället för skattesänkningar till de rikaste.

I och med att regeringens budget inte fick bli verklighet så rasade den drömmen ihop, i alla fall för den närmaste tiden. Nu diskuteras det i media om riksdagen är en sandlåda eller en lekstuga, och vem som har ansvar för vad? Det kan man säkert ha olika uppfattningar om, men det som egentligen borde diskuteras är: Hur påverkas vårt samhälle i verkligheten av det som nu skett?

Det finns oändligt många exempel som kommer att påverka medborgarna på olika sätt det närmaste året.

Det blir till exempel inget stopp för utförsäkringarna av sjuka.

Ett av förslagen i regeringens budget var att slopa den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen 2015. Men eftersom regeringens budget föll, och alliansens budget i stället röstades igenom, kommer nu tidsgränserna att bli kvar.

Siffror från Försäkringskassan visar att myndigheten räknar med att 13 200 personer kommer att utförsäkras och förlora sin ersättning under 2015. För 2 240 av dessa sker det för andra gången. Vissa riskerar även att utförsäkras en tredje gång, men det finns inga siffror på hur många de är.

Man kan ju fundera om man blir friskare av att bli fattigare. Jag tror inte det.

Dessutom har ju sjukskrivningarna inte minskat med det här systemet, snarare tvärtom! Hur många skräckhistorier ska vi behöva läsa om människor som förutom att hantera en svår sjukdom också tvingas oroa sig för sin och sin familjs framtida försörjning?

Det är inte värdigt ett land som Sverige att behandla sina medborgare på det sättet. Dessutom tackade ju folket nej till ett fortsatt borgerligt styre vid valet i september. Nu får de ju det ändå tack vara Sverigedemokraterna.

Därför är jag glad att statsministern utlyst extraval 22 mars. Det är bra att svenska folket får möjlighet att åter ge besked hur de vill att framtiden ska se ut.

Låt oss bara hoppas att det kommer att handla om sakfrågorna och inte blir en enda pajkastning om vem som vägrar samarbeta med vem och vilka händer som sträckts vart. Sverigedemokraterna vill göra valet till en folkomröstning om invandring, vilket inte är så konstigt eftersom det är det enda de pratar om.

I vilket fall har SD en gång för alla visat att de är ett extremt borgerligt parti som när det verkligen kommer till kritan, varken värnar om sjuka, skola eller pensionärer, utan enbart söker makt för att driva sin enda fråga.

Nu laddar jag för valrörelse. Gör det Du också!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons