Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför flerlärarsystem med förstärkt samverkan – för elevernas skull

Annons

Vi i Miljöpartiet prioriterar tre områden i vårt budgetförslag (även kallad MRP, Mål- och resursplan) som vi presenterade på kommunstyrelsens senaste sammanträde:

• Ett hållbart Sundsvall.

• Ett Sundsvall där alla får möjlighet att lyckas i skolan.

• Ett växande Sundsvall för alla.

Miljöpartiet vill ge skolverksamheten möjlighet att utvecklas. Vi vill minska storleken på barngrupperna, att antalet lärare ökar och att det införs ett flerlärarsystem där fler pedagoger har ansvar för både större grupper och vid behov i mindre grupper.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Vid nybyggnation av nya lokaler vill Miljöpartiet att det byggs klimatsmart, så att energiförbrukningen minimeras för att håll a driftskostnaderna nere. Då sparar vi pengar för framtiden. Att ha en övergripande lokalförsörjningsplan är viktigt där en bred samverkan om lokaler finns mellan kommunens alla verksamheter. 

Vi vill även att man tar hänsyn till avstånd mellan bostäder och förskola/skola samt beaktar för- och nackdelar med små respektive och större skolor. Närheten är viktigare för yngre åldrar. Det ska dessutom finnas en bred samverkan mellan kommunens alla verksamheter så att elevernas behov utanför skolan ej förbises. Man ska jobba tillsammans för att eleven ska lyckas vilket sparar pengar på sikt inom kommunens andra verksamheter. Elever som ges möjlighet att lyckas behöver mindre stöd från socialförvaltning och genom arbetsmarknadsåtgärder.

Miljöpartiet säger därför ja till att använda 1,32 miljarder till lokalinvesteringar för skolan under planperioden 2017–2021 och 112 miljoner extra i driftsbudget till skolan och förskolan. Vi säger nej till lokaler som är billiga att bygga, men blir dyra i drift. Vi säger nej till centralisering av resurser, personal och skollokaler. 

Angel Villaverde (MP)

Gruppledare

Maria Algotsson (MP)

Kommunfullmäktigeledamot

Pirjo Holmström (MP)

Ers. nämndledamot i Barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons