Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johnny Skalin: Jag tänker inte be om ursäkt

/

Svar till Mirjamsdotters öppna brev publicerat i ST den 28/8.

Annons

Det stämmer att mitt parti har en historia som varken jag eller mitt parti inte i alla delar är stolta över. Men partiet har – till skillnad mot för Socialdemokraterna - likväl i sina styrdokument aldrig gett uttryck för någon rasistisk ideologi. Den historiemedvetne minns däremot sosseförslaget från 1921 om att införa ett rasbiologiskt institut eller beslutet om att låta tvångssterilisera 63 000 människor i Sverige. Ändå läser jag aldrig något om att du fördömer dagens Socialdemokrater för det samtidigt som du ber dem att skämmas för att de idag, liksom mig, bekämpar rasism och extremism.

Istället gör du mig till ansvarig för att det finns exempel på före detta partimedlemmar (rasister utesluts från vårt parti) som jag i så gott som samtliga fall aldrig någonsin träffat och som uttryckt värderingar som står i direkt strid med villkoren för att få representera vårt parti. Hade det varit så att vi hade låtit dessa medlemmar som uttryckt sig rasistiskt, eller till och med värre, vara kvar i vårt parti så hade ditt fördömande varit logiskt. Men så är ju inte fallet, för du har bestämt dig för att som sverigedemokrat så gör man fel vad än man gör.

Det är också därför som du har fått för dig att all vår politik kretsar kring invandrare eller invandringen. Alla som läser vår partiinformation inför detta val, som lyssnar på Jimmie Åkessons torgtal eller som tar del av de debatter jag tar mig an ser tydligt att så inte är fallet. Men det är också därför som du kopplar samman hela mitt parti med sajter eller nätkommentarer som uttrycker värderingar som varken jag eller mitt parti står för eller varför du försöker få det till att vår partiledning står bakom uttalanden som lagförts för hets mot folkgrupp. För om så vore fallet, så hade även vår partiledning varit lagförda.

Ändå måste jag likväl ge dig rätt i en sak; För ja, vi vill byta ut den mångkulturella samhällsordningen som går ut på att majoritetssamhället skall underordna sig minoritetens krav på att skicka den svenska jämställdhetsutvecklingen tillbaka till medeltiden. Vi tycker t ex nämligen varken att separerade badtider för kvinnor och män, tvingande heltäckande klädsel eller hedersmord som begås bara för att en invandrad kvinna träffar en icke muslim kille hör hemma i ett jämställt Sverige. Istället vill vi välkomna invandrarna till det svenska samhället och till de västerländska värderingarna om kvinno- och människosyn. Förhoppningsvis skulle vi då även kunna begränsa den stora överrepresentation av våldtäkter mot kvinnor, i synnerhet gruppvåldtäkter, som begås av människor med en invandringsbakgrund.

Så Sofia, trots att jag i detta svar redan på förhand befinner mig i underläge på grund av att du kan ta dig friheten att replikera med en rad nya påståenden som jag inte bereds möjlighet att fullvärdigt bemöta, så tänker jag inte be om ursäkt för att jag ser rasismen som ett problem. Särskilt inte eftersom 1/5 av vår egen medlemskår har invandringsbakgrund.

Johnny Skalin

Fullmäktige - och riksdagsledamot för Sverigedemokraterna

Mirjamsdotter svarar:

Johnny, tack för ditt svar. Jag har inte så mycket att tillägga, jag står för det jag skrivit i mitt brev till dig. Men jag har ett par reflektioner:

Det stämmer inte att alla rasister utesluts ur ert parti, den så kallade nolltoleransen är således godtycklig. En relevant fråga att ställa är ju varför så många rasister söker sig just till SD. Jag vet svaret.

Angående din utläggning om jämställdhet vill jag säga att problemet är att SD inte har någon jämställdhetspolitik alls. Om er politik finge råda skulle vi verkligen backa jämställdhetsutvecklingen. Ni är till och med tydligt emot de verktyg som andra partier försöker ta fram för att uppnå jämställdhet. Våldtäktskultur finns i hela världen, även i Sverige, på grund av det rådande patriarkatet. Vad de flesta sexualbrottslingar har gemensamt är att de är män, inte att de är invandrare.

Sofia Mirjamsdotter

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons