Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

L: Gamla E4 kommer orsaka stor irritation, utsläpp och problem för räddningsfordon

Annons
Genom sitt beslut att minska Gamla E4 till en fil åt vardera håll har majoriteten försvårat för affärslivet – och inte minst räddningsfordon som ska ta sig igenom centrum, menar Catrin Eliasson (L).

Jag har hittills haft förmånen att arbeta utanför Sundsvalls stadskärna, men sedan årsskiftet arbetar jag halvtid på ett kontor inne i Sundsvall. När jag ska åka hem till Alnön efter arbetsdagens slut, slår det mig gång på gång vilket oerhört olyckligt beslut majoriteten tagit (S, V och C) om att vår gamla E4 ska innehålla en fil åt vartdera hållet.

Förutom att detta kommer att kosta oss skattebetalare mycket pengar, så kommer det att kosta tid, irritation och miljö, men kanske även fara. Runt klockan 17 när jag som oftast åker hem, är det redan nu långa köer och när jag ska köra ut från Sjögatan släpps 2-3 bilar fram varje gång det blir grönt ljus. Fler får inte plats i den kö som redan uppstått på gamla E4. Visserligen pågår vissa vägarbeten vid enstaka platser, men dessa arbeten ger en liten försmak av hur det kommer att bli i framtiden, om detta minsta sagt olyckliga beslut träder i kraft. En fråga till majoriteten, cyklar ni eller åker buss allihop? Har ni inte sett den verklighet som råder? Är det en ren teoretisk pappersproduktion som fått ligga till grund för beslutet? Finns det ingen realism i ert beslut?

Om en brand uppstår på norra sidan av Sundsvall, hur ska då brandkåren ta sig genom vår stad?

De köer som kommer att uppstå när ert beslut trätt i kraft kommer att orsaka stor irritation, och inte minst stora avgasutsläpp. Om en brand uppstår på norra sidan av Sundsvall, hur ska då brandkåren ta sig genom vår stad? Genom att plöja sig mellan bilarna, eller komma senare eller för sent till målet?

Om motivet är att driva trafik till bron tas ingen som helst hänsyn till affärslivet i Sundsvall, till de som arbetar där och en levande innerstad, vilket innebär att folk faktiskt måste kunna ta sig till och genom stan även med bil.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Om vi liberaler får bestämma så ska gamla E4 fortsättningsvis innehålla fyra filer, för att slippa långa köer genom Sundsvall, slippa irritation och förseningar, med onödiga avgasutsläpp, men framför allt en fara att vår räddningstjänst blir försenade till sitt viktiga uppdrag, nämligen att rädda liv.

Så jag säger bara en sak till majoriteten, ni är ute och cyklar!

Catrin Eliasson (L)

Läs också:

Trafikkaos och parkeringsbrist väntar – nu går resan till Birsta i stället

M: Vi sa nej till en fil på gamla E4 – vem som bär ansvaret är tydligt

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons