Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Vi säger nej till samarbete med Socialdemokraterna

Annons
Nej, det blir inget samarbete mellan Moderaterna och Socialdemokraterna i regionen. Bild: Klas Leffler (montage)

Det politiska landskapet i Västernorrland är förändrat, enligt den Sifo-undersökning som presenterades för några veckor sedan. Socialdemokraterna i länet gör ett historiskt tapp från 48 procent i valet 2014 till 32 procent i opinionen. Enligt samma undersökning skulle Miljöpartiet inte ens samla tillräckligt med röster för att ta plats i regionfullmäktige.

Det är uppenbart att dessa siffror gör Socialdemokraterna i länet stressade. Vilka ska de samarbeta med?

Nyligen sträckte Anna-Karin Sjölund (S) ut en hand till Moderaterna och öppnade för eventuellt samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna efter valet. I det avseendet vill vi vara väldigt tydliga – det är inte aktuellt, svaret är nej.

Region Västernorrland behöver en nystart och ett nytt politiskt ledarskap, det kan inte ske med Socialdemokraterna.

Moderaterna går till val med Vårdalliansen, i den ingår Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna. Det är också med Vårdalliansen vi avser att samarbeta efter valet. Region Västernorrland behöver en nystart och ett nytt politiskt ledarskap, det kan inte ske med Socialdemokraterna.

Region Västernorrland står inför stora utmaningar och problem som måste lösas. Det handlar om ekonomi, om kompetensförsörjning och inte minst att återfå tappat förtroende. Det är ingen enkel uppgift. Men vi tror att en viktig faktor för att lyckas är ett stabilt och beprövat samarbete. Därför känner vi moderater oss trygga med Vårdalliansen. Vi har samarbetat under flera mandatperioder, vi lägger gemensamma motioner, budgetar och regionplaner. Vi känner varandra och vi är förberedda.

Den gångna mandatperioden har varit turbulent och skadlig för regionen. Den har kantats av personkonflikter, upprivna samarbeten, stora demonstrationer, avtalsskandaler och brustna vallöften. Det imponerar inte på kunniga väljare.

Region Västernorrland behöver en nystart och förändring med ett starkt och tydligt politiskt ledarskap.

Per Wahlberg, oppositionsråd och kandidat till regionfullmäktige (M)

Jeanette Karlsson, kandidat till regionfullmäktige (M)

Marianne Oscarson, kandidat till regionfullmäktige (M)

Läs också:

► Ledare: Vad ska Socialdemokraterna erbjuda Moderaterna för att behålla makten i Region Västernorrland?

► [+] Vårdens förutsättningar på landsbygden debatterades hett – inte minst BB-frågan i Sollefteå fick några att tända till

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons