Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer kebab på julbordet!

Annons

Varför ska allt alltid vara som det alltid har varit? Vad sägs om kebab på julbordet? Det är nya tider och därför tycker jag att det svenska julbordet borde inspireras av omvärldens julbord. Det är godare med en wasabigravad lax än med en vanlig gravad lax.

Jag är 16 år gammal och är modernare än äldre människor, därför vill jag se mer inflytande från omvärlden. Äldre vill ha det som det alltid har varit, men det kan bli tjatigt i längden. Istället för en vanlig tråkig gravad lax finns det istället wasabigravad lax på julbordet. Eller varför inte äppelsill istället för vanlig matjessill?

Ett julbord med inflytande från andra kulturer skapar även mångfald i samhället, alla känner sig som en del av det svenska julbordet.

Jag förstår de äldre i samhället som vill ha det som vanligt, eftersom de alltid har varit samma julbord. Det finns en trygghet i att det alltid har varit så. Det kan vara så att det kan vara svårt att förändra sig till modernare tider.

Lösningen på detta problem är att man har både nya influenser och att man har traditionellt julbord i ett och samma. Man kan ha en blandning av modernare och äldre mat.

Sofia Forsman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons