Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP: Snart är vi det enda parti som står upp för solidaritet

Annons
Det finns partier i Sverige som är öppet främlingsfientliga och som inte respekterar grundläggande mänskliga rättigheter, skriver debattörerna från Miljöpartiet. Bild: Bertil Ericson/TT

Goda livsvillkor handlar mycket om att motverka diskriminering i vardag och i yrkesliv och även att öka respekten och toleransen för människor med annan kulturell och etnisk bakgrund än svensk.

Det finns partier i Sverige som är öppet främlingsfientliga och som inte respekterar grundläggande mänskliga rättigheter. Ibland maskeras budskapet med fagra ord, men konkret handlande i debatter och motioner talar ett tydligt språk. Dessa gruppers intolerans måste aktivt motarbetas. 

Miljöpartiet vill ha ett samhälle för alla. Sundsvall ska vara en kommun som är bra att bygga sin framtid i, för alla som lever här – oavsett var i kommunen du bor, om du är frisk eller sjuk, gammal eller ung, om du föddes här eller kom hit i går. Sundsvall ska bli en öppen kommun där alla får en plats i samhället.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Miljöpartiet arbetar för att ge alla, oavsett kön, lika stort inflytande i samhället liksom hemma. När stora klyftor och utanförskap slår rot i ett samhälle växer misstro och rädsla, mellan människor och mot framtiden. Tillsammans kan vi bryta ojämlikhet och segregation. Miljöpartiet vill att alla ska vara delaktiga och trygga i ett Sundsvall där vi ställer upp för varandra. 

Kommunens verksamhet ska präglas av mångfald och jämställdhet. Språkinlärning för nyanlända måste prioriteras för språket är nyckeln till en god integration och för att snabbare komma in i jobb, skola och samhälle.

Undervisningen i svenska för invandrare (SFI) ska förbättras. Den ska vara individanpassad samt erbjuda alternativ inlärning av språk, som funktionell språkinlärning eller ”att lära genom att göra” på riktiga arbetsplatser och i samarbete med föreningar som skapar bryggor mellan olika grupper i samhället. 

Tiden för etablering har halverats och arbetslösheten sjunker bland utrikesfödda. Trots detta har etablerade partier som Socialdemokraterna som förut stod för solidaritet, nu börjat glida över till att använda sverigedemokratisk retorik. Miljöpartiet är snart det enda parti som försätter stå upp för solidaritet och humanism.

I september går vi i Miljöpartiet till val på att bygga en bättre värld för både människor, djur och natur. Nu i valet den 9:e september har du en unik möjlighet att påverka Sundsvalls och Sveriges framtid. Rösta på Miljöpartiet de gröna.

Johanna Thurdin (MP), förstanamn på kommunlista

Maria Algotsson (MP), andranamn på kommunlista

Magnus Bylund (MP), tredjenamn på kommunlista

Sabina Mattsson (MP), fjärdenamn på kommunlista

Läs också:

► [+] Vänstern anklagas för rasism i ny bok – men analysen är enkelspårig och urvalet selektivt

Ny bok: Varningslamporna blinkar för demokratin – folkstyret i rädslans tid

SD: Vi stjäl inte från kommunens resultat – slopa mottagandet av invandrare i stället

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons