Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Wahlberg (M): Vänsterpartiet saknar trovärdighet – hur finansierar ni er politik?

Annons

Replik till debattartikeln V: Vi är beredda att axla ledarskapet – och vill återställa förtroendet för Region Västernorrland publicerad 21 februari.

Jag vill börja med att tacka Vänsterpartiet för svaret, det är bra och viktigt att partierna berättar vad man vill och hur framtiden kan komma att se ut. Jag vill också rätta en felformulering i min förra insändare, Lars-Gunnar Hultin är inte ert förstanamn men däremot ett toppnamn. Jag ber om ursäkt för den förvecklingen.

Men så till politiken. Det råder inga tveksamheter om vad ni lovat och lovar. Det har framgått med all önskvärd tydlighet att ni lovar allt åt alla. Det är just det som gör mig bekymrad. För samtidigt som ni lovar vitt och brett så har ni aldrig presenterat en enda siffra till era förslag. När regionfullmäktige i höstas skulle fatta beslut om budget presenterade ni en budget helt utan siffror. Det skapar trovärdighetsproblem och kvar hänger en grundläggande fråga som ni måste svara på.

Hur finansierar ni er politik?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Vänsterpartiet är högljudda i regionpolitiken men när det gäller ekonomin ekar det tyst. Det är ohederligt att lova allt åt alla utan att kunna svara på den grundläggande frågan – hur?

De frågor som jag i min insändare ställde kring samarbete var inte riktade till er, de var riktade till Socialdemokraterna. Jag tror inte att Vänsterpartiet står i den situationen där ni kan välja och vraka kring samarbetspartier, särskilt inte med de erfarenheter ni har när det kommer till samarbete med andra partier.

Jag håller däremot med Vänsterpartiet om att förändring måste ske i Regionen. Regionen lider i många avseenden brist på förtroende och det är något som måste återskapas. Regionen måste förändra och förbättra personalpolitiken så att personal vill fortsätta vara anställda och så att vi kan anställa ny personal.

Därför känner vi moderater oss trygga med Alliansen. Vi har både konkret politik med fullt genomförbara förslag. Dessutom kan vi svara på frågan – hur?

Med siffror i våra förslag och tillsammans med varandra i Alliansen.

Per Wahlberg (M)

Oppositionsråd, Region Västernorrland

 

Läs också:

Läs också: Varför ska jag och mina kurskamrater överväga att jobba på länets sjukhus?

För Plus-kunder: Vårdkaos dränerar sjukhus på personal: "Näst intill omöjligt att bedriva riktig vård"

Rüdiger beklagar djup splittring i V – "Jonas Sjöstedt är ute på hal is

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons