Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker ska inte angripa tjänstepersoner via insändare i media

Annons
Ewa Lindstrand, Kommunstyrelsens ordförande (S) och Per-Arne Frisk, Socialnämndens ordförande (S) är kritiska mot Robert Thunfors (TP) agerande.

Replik på: Timråpartiet: Socialchefen ska ta konsekvenserna av sitt handlande och avgå, ST 3/8

Vi blir mäkta förvånade när en politiker från Timråpartiet, via media, vill få svar från en tjänsteperson och inte från oss politiker. När vi politiker ifrågasatte att Robert Thunfors spelade in telefonsamtal med en enskild tjänsteperson vägrade han att svara. Det tycker vi också var märkligt!

Vi anser nämligen att vi politiker inte ska angripa våra tjänstepersoner i varken kommunfullmäktige eller via en insändare i media! Frågor från politiker ska besvaras av politiker, även i detta fall!

Är man ny som politiker så kan vi ha förståelse för att man inte känner till vilka politiska beslut som tagits, men i detta fall kan vi inte ha den förståelsen.
Timråpartiets Robert Thunfors skrev en insändare förra veckan att Ingeborg Melin, socialförvaltningschef i Timrå, ska ta ansvar för sitt dåliga omdöme och avgå.

Det märkliga är också att vi i kommunstyrelsen fått en genomgång huruvida upphandlingen av LSS-boendet var rätt eller fel och åtgärder kring ärendet. Trots detta vill Timråpartiet väcka frågan medialt utan hänsyn till det som redovisats och utan hänsyn till den delegationsordning som gäller kring tillsättande och uppsägning av förvaltningschefer.

Är man ny som politiker så kan vi ha förståelse för att man inte känner till vilka politiska beslut som tagits, men i detta fall kan vi inte ha den förståelsen. Det Robert Thunfors missat är att han som ledamot i kommunstyrelsen inte har möjlighet att påverka vilka förvaltningschefer som Timrå kommun har. Formellt är det faktiskt bara kommunchefens anställning som kommunstyrelsen fattar beslut om.

Robert Thunfors (TP) i kommunfullmäktige i Timrå kommun.

Timråpartiet reagerar kraftfullt mot att det kostar att bedriva ett LSS-boende och det tycker vi också är märkligt. Är man som person i behov av ett sådant boende så måste det få kosta! Även om vi bedriver boendet i egen regi, så kostar det också i form av anställd personal och lägenheter. Trodde Timråpartiet att det skulle vara gratis?

Ewa Lindstrand (S), Kommunstyrelsens ordförande

Per-Arne Frisk (S), Socialnämndens ordförande (S)

Läs också:

S: Timråpartiet svartmålar skolorna

Timråpartiet: S – Erkänn misstaget i stället för att gräva ner er i sandlådan och tjura

S: Timråpartiets överklagan i Miljö- och Byggnadsnämnden försenar byggloven för medborgarna

Timråpartiet: Om vi hade kallats till mötet skulle vi ha sagt nej till att riva logen i Lögdö

Timråpartiet bygger sin tillvaro på att leta efter andras fel

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons