Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Stefan Löfven och vi rullar framåt – frågan är vart M är på väg med sina sjukhuslöften

Artikel 2 av 85
Regionvalet i Västernorrland 2018
Visa alla artiklar

Annons
Stefan Löfven har inte alls missat att besöka Västernorrland skriver Erik Lövgren (S) och Ewa Back (S). Han är dessutom på väg till Ö-vik i vår. Bild: Klas Leffler/Arkiv/TT

Replik på M: Välkommen hem Stefan Löfven – här kan du både träffa kamrater och arga länsbor, ST 11/3.

Lena Asplund (M) bjuder in statsminister Löfven till Ångermanland, via en debattartikel. Hon påpekar att han inte tänkt komma. Det har gått Asplund förbi att statsministern besökte Ådalen innan jul, i vår väntar besök i Örnsköldsvik.

Asplunds text innehåller inga frågor, utan är mest påståenden. Statistik på väntetider beskrivs. Vad Moderaterna tänker göra åt problemen som radas upp nämns inte med en stavelse.

Gällande vårdköerna så är vårt mål självklart att komma tillrätta med dem, ett arbete som pågår. Det är inte godtagbart att behöva vänta på vård bortom vårdgarantin. Låt oss ge några exempel på positiva trender och händelser:

■ Sedan inrättandet av Ortopedcentrum för drygt ett år sedan på sjukhuset i Sollefteå, har väntetider till protesoperationer förbättras avsevärt. I mitten av 2016 opererades endast strax över 50 procent av de planerade höftprotesoperationerna inom vårdgarantin, i dag är siffran 99 procent.

■ Nya operation- och dagvårdsavdelning i Sundsvall är nu färdigställd och kan nu bättre motsvara de behov som finns. Det kommer ge effekt på operationsköerna.

■ Bemanningen för kirurgi i Örnsköldsvik har stabiliserats och är nu under kontroll.

■ Operationer inom gynekologi ligger samtliga inom vårdgarantins måluppfyllelse. 

För Plus-kunder: "Lättare spela på V75 än att spå regionvalet" – osäkert hur många partier som kvalar in

Vi socialdemokrater har tillsammans med Miljöpartiet i regionen lyckas vända ekonomin och uppvisar nu ett plusresultat, utan att en enda person sagts upp. Pengar kan nu återinvesteras i verksamheten för fortsatt utveckling av regionens hälso- och sjukvård.

Vi frågar nu Lena Asplund: Ni går till val med löfte om att på nytt öppna flyttade enheter. Vilka verksamheter kommer att försvinna för att få ihop budgeten, eller med hur mycket tänker ni höja skatten? Kommer svar på detta i ert förslag till Regionplan 2019–2021? 

Erik Lövgren (S)

Regionråd

Ewa Back (S)

Ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden

 

För Plus-kunder: Johansson (S) tror inte regionen kan styras utan socialdemokrater: "Blockpolitiken har kommit till vägs ände"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Alla artiklar i
Regionvalet i Västernorrland 2018
Annons