Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Svenska förskolan ska fortsätta att ge trygga och glada barn

Annons

Det livslånga lärandet börjar i förskolan och förskolan ska vara en trygg och stimulerande miljö för barnen att vistas i. Satsar vi på förskolan i dag förbättrar vi resultaten i skolan imorgon.

Personalens arbetsmiljö i förskolan är avgörande för verksamhetens kvalitet. Sjuktalen bland förskolepersonal i Sundsvall är för höga. 

Nyligen genomfördes manifestationer på flera platser i Sverige just för att belysa det pressade läget på många av landets förskolor. I Sundsvall anordnades en manifestation där bland annat fackliga representanter vittnade om hur arbetssituationen ser ut. Kommunal och Socialdemokraterna vill tillsammans jobba för att arbetsmiljön på Sundsvalls förskolor ska bli bättre och för det behövs en fortsatt S-ledd kommunledning och regering.

Socialdemokraterna i Sundsvall lovar att investera i kommunens förskolor och personalens arbetsmiljö. Personaltäthet inom förskolan behöver öka, både för att minska sjukskrivningstalen och för att personalen ska få ansvar för färre barn per anställd. Många förskolor är i behov av upprustning. Därför vill Socialdemokraterna också investera i såväl utom- som inomhusmiljöerna på kommunens förskolor.

Vi socialdemokrater lyssnar och tar till oss av de berättelser som framkommit från Sundsvalls förskolor. Om vi i höstens val får väljarnas förtroende att fortsätta styra i Sundsvall lovar vi därför att särskilt fokusera på och prioritera förskolans verksamhet.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Den svenska förskolan ger trygga och glada barn. Den ger vårdnadshavare en möjlighet att gå till jobbet, och är på så sätt en grundbult i den svenska välfärdsmodellen. Ökad personaltäthet och förbättrad arbetsmiljö i förskolorna ger personalen förutsättningar att skapa en trygg start i livet för barnen.

Jasmin Boo, barnskötare och förtroendevald för Kommunal

Peder Björk, kommunstyrelsens ordförande (S)

Läs också:

Orimligt att outbildade vikarier ska lära sig allt på tre dagar

►  Gärna 30 timmar i förskolan – men då ska vi i personalen ges rätt förutsättningar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons