Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallspartiet: Vi tar 150 miljoner från skrytbyggen och lägger på socialnämnden nästa år

Annons
Else Ammor och Sundsvallspartiet vill bland annat stryka logistikparken och i stället satsa på vård, skola och omsorg. Bilder: Sundsvalls logistikpark AB / Ove Öst

Socialdemokraternas främsta företrädare sitter på Norra kajen och ler rart och lovar pensionärerna guld och gröna skogar. Se upp! Det är valfläsk som är tydligt märkt med "bäst före den 10 september 2018".

Sanningen är den att S inte skickar med några pengar till sina luftslott. För de tänker ändå inte bygga dem. Tvärtom tänker S även 2019 och framåt fortsätta att ge socialnämnden mellan 120 och 150 miljoner kronor för lite i budget. Varje år.

Hur många år till ska detta svältande av omsorgen om äldre och funktionshindrade få pågå? Hur många år till ska omsorgspersonalen plågas av ständiga besparingar och nerdragningar? Hur många år till ska S komma undan med sina ”satsningar” på välfärden, som bara försvinner i ett stort av dem själva konstruerat underskott? Att sedan lova att ta bort de delade turerna för omsorgspersonalen är inget annan än ännu en luftpastej.

Läs också: [+] Vill stoppa logistikparken – nu lovar Else Ammor själv att bygga i Petersvik: ”Ny trähusbebyggelse”

Våra pensionärer har inte råd att bo kvar på kommunens dyraste äldreboende.

På äldreboendet Norra kajen är månadskostnaden 10 000 kronor bara för hyra och mat. Till det kommer avgiften för omsorg. Upp till 2 044 kronor per månad. Redan nu ansöker tydligen boende på Norra kajens äldreboende om att få flytta till annat billigare boende. Våra pensionärer har inte råd att bo kvar på kommunens dyraste äldreboende. Men socialnämndens S-ordförande Malin Larsson höjde härom året avgifterna för våra pensionärer med motiveringen att ”de hade ett avgiftsutrymme”. Vartenda korvöre ska S suga ut av våra äldre. Det är inte Robin Hood, det är ren piratpolitik – ta allt vad du kan och lämna ingenting tillbaka.

Vi i Sundsvallspartiet lovar en rimlig budget för socialnämnden. Redan 2019 ska socialnämnden få 150 miljoner kronor till att röra sig med. Och ja, det är fullt finansierat genom omdisponeringar av pengar inom kommunen. Vi tar pengar som ska slösas på onödiga projekt och skrytbyggen och ger dem till kärnverksamheten. Försäkringsbolaget i Luxemburg, logistikparken i Petersvik och stadsutvecklingsbolaget ryker. Externa utredningskostnader och konsultkostnader ska bantas kraftigt. Den kommunala projektsjukan ska botas. Kommunens alltför stora ansamling av byggnader och lokaler ska bantas. I stället ska pengarna gå till välfärdens kärna, till vård, skola och omsorg. Det är vårt löfte. Pengarna finns och vi kommer att se till att de hamnar rätt.

Sundsvallspartiet genom Else Ammor (första namn på kommunlistan)

Läs också:

L: Trångsynt av S om äldreomsorgen – är det vinster eller valfrihet ni vill begränsa?

Replik: Privatisering av äldreomsorgen är varken efterfrågat eller billigt

Äldre utsätts för risker varje vecka: Bemanningen inom omsorgen räcker inte till

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons