Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TCO-väljarna: Förändra las är inte det bästa sättet att sänka arbetslösheten

Annons
Bland TCO:s medlemmar verkar det inte finnas någon vilja att förändra las, skriver Maj-Lis Persson och Eva Nordmark. Bild: Anders Wiklund/TT / Fredrik Sandberg/TT

Nu höjs röster för att försvaga och förändra turordningsreglerna i lagen om anställningsskydd, las. Det behövs inte, säger TCO-förbundens medlemmar, som utgör var fjärde röstande i valet 2018. Faktum är att en uppluckring av las skulle påverka omställningsförmågan här i Västernorrlands län.

De flesta TCO-medlemmarna i Västernorrland som sägs upp på grund av en neddragning eller omorganisation omfattas i dag av ett omställningsavtal. Detta är kollektivavtal som fack och arbetsgivare förhandlat fram utifrån dagens turordningsregler i las. Omställningsavtalen ger den uppsagde extra ekonomisk trygghet och hjälp från en trygghetsorganisation med att hitta ett nytt jobb redan innan uppsägningstiden löpt ut. I utbyte ger omställningsavtalen arbetsgivaren större möjligheter att behålla personer som de anser är viktiga för företaget.

För Plus-kunder: Staten betalar enkla jobb i Sundsvall – ska minska beroende av bidrag: "En bra möjlighet"

Arbetsgivarna vill på politisk väg, via lagstiftning, få tillgång till det som de i vanliga fall behöver förhandla om med fackförbunden.

Här i Västernorrland får flera hundra länsbor varje år hjälp med att snabbt hitta ett nytt jobb tack vare de framförhandlade omställningsavtalen. Enligt trygghetsorganisationen TRR:s nya statistik för 2017 fick 88 procent av de uppsagda privatanställda tjänstemännen i länet ett nytt jobb med hjälp av TRR. Ytterligare åtta procent fick förra året hjälp att börja studera eller starta eget företag.

Samtidigt föreslår allianspartierna och Svenskt Näringsliv att turordningsreglerna ska ändras. Det är politiska förslag som försvagar anställningstryggheten och som underminerar de framgångsrika omställningsavtalen. Arbetsgivarna vill på politisk väg, via lagstiftning, få tillgång till det som de i vanliga fall behöver förhandla om med fackförbunden. Ändrade turordningsregler äventyrar omställningsavtalen som är särskilt viktiga för de yrkesgrupper som medlemsförbunden i TCO organiserar.

För Plus-kunder: 400 fler i jobb nästa år – men länet ökar långsammare än riket

Nu svarar TCO-förbundens medlemmar på de politiska utspelen: Ändrade turordningsregler är inte en valvinnare för något parti. Vi lät analys- och undersökningsföretaget Novus göra en opinionsundersökning bland TCO-förbundens 1,4 miljoner medlemmar i december 2017. Den visar att 54 procent av medlemmarna uppger att de har en positiv inställning till turordningsreglerna. Bara 23 procent har en negativ inställning. Även bland tjänstemän som tänker rösta på Moderaterna eller Liberalerna är de som har en positiv syn på turordningsreglerna större än de som har en negativ syn. Bland C- och KD-väljare är det dött lopp.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Om målet är att öka Sveriges konkurrenskraft och sänka arbetslösheten finns det betydligt bättre sätt än att ändra i turordningsreglerna. Från TCO:s sida vill vi till exempel förbättra möjligheterna för människor som har arbetat ett antal år att vidareutbilda sig på hel- eller deltid för att på så vis kunna utvecklas inom sitt yrke eller helt byta bana. Det skulle öka dynamiken på arbetsmarknaden.

Maj-Lis Persson, ordförande TCO Mellersta Norrland

Eva Nordmark, ordförande TCO

Läs också:

Svenskt näringsliv: Gamla regler hindrar nya jobb – dags att släppa på förbuden

Vi ska inte begränsa skyddet för anställda

Sist in, först ut och svårt att säga upp de som missköter sig – las måste moderniseras

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons