Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TIK-miljoner till Sundsvall

Annons

En halvsanning är också en sanning! Så kan man enkelt beskriva den lista som Timrå IK presenterat över konsekvenserna för kommunen om inte arenaköpet genomförs. Men, det finns all anledning att syna uppgifterna eftersom dessa i stort utgör grunden för den supporterkritik som riktas mot Timrå kommun.

TIK-ledningen påstår att 19,5 miljoner årligen försvinner i form av skatter, avgifter och moms om föreningen går i konkurs. Men, mer än tio miljoner av dessa är direkt kopplade till den kommunala ekonomin, eftersom de utgör kommunalskatt och statliga bidrag baserade på antalet kommuninnevånare och därmed möjliga att påverka! Inte av Timrå kommun utan av Timrå IK!

Enkelt uttryckt – eftersom merparten av den välbetalda spelartruppen och deras familjer samt de ledande funktionärerna i TIK är skattskrivna i Sundsvall, så har därigenom mer än 10 miljoner årligen tillförts Sundsvalls kommunkassa.

Etthundra miljoner till grannkommunen under tio år är mycket pengar och signaturen påstår att säkert har åtskilliga miljoner av dessa kunnat hamna i Timrå kommuns kassakista om TIK-ledningen varit det minsta intresserade av att rekommendera ett boende i Timrå!

Observander

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons