Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråpartiet: Socialchefen ska ta konsekvenserna av sitt handlande och avgå

Annons
Timråpartiets Robert Thunfors anser att Ingeborg Melin, socialförvaltningschef i Timrå, ska ta ansvar för sitt dåliga omdöme och avgå.

Tidigare i våras så kunde man tro det var ett aprilskämt: Per-Arne Frisk (S), socialnämndens ordförande uttalade sig i ST 28/3 [+] att socialnämnden skulle ha fullt förtroende för socialchefen.

Socialnämnden har aldrig prövat förtroendet om socialchefen och Timråpartiet som har representanter i socialnämnden, skulle aldrig ge det förtroendet med tanke på vad som har hänt.

Socialchefen bröt mot lagen om offentlig upphandling, LOU när hon skrev ett avtal på 28 miljoner utan upphandling. Detta till en privat aktör, samma aktör som hon gjort reklam för på företagets hemsida. Socialchefen och Per-Arne Frisk (S) hade låtit bli att informera socialnämnden om detta agerande fram till mötet i mars. Historien kom ut i media långt tidigare.

Det är i grund och botten ingen politisk fråga utan en fråga om sunt förnuft kring ett bristande förtroende. Istället har man valt locket på och hoppas att detta har glömts bort.
Robert Thunfors, Timråpartiet.

Konkurrensverket har gjort en särskild granskning av Timrå kommuns upphandlingar, detta efter flera fall av olovlig upphandling och kritik av kommunens revisorer. Det kan knappast ha undgått socialchefen att det har riktats skarp kritik med stora böter för kommunen tidigare. Med tanke på det ansvar, den lön socialchefen uppbär, är utrymmet att göra fel som högste chef på socialförvaltningen liten. Särskilt inte för 28 miljoner och risk för skadeståndsanspråk mot kommunen. En socialsekreterare eller en undersköterska hade med ett liknande agerande omedelbart fått sparken.

Vi är samtidigt förvånad över att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet inte agerar i frågan och att vi får en bred majoritet bland de politiska partierna att socialchefen ska sluta

Timråpartiets inställning är densamma som Moderaternas och Liberalernas – socialchefen ska ta konsekvenserna av sitt handlande och sluta som socialchef.

Vi är samtidigt förvånad över att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet inte agerar i frågan och att vi får en bred majoritet bland de politiska partierna att socialchefen ska sluta. Det är i grund och botten ingen politisk fråga utan en fråga om sunt förnuft kring ett bristande förtroende. Istället har man valt locket på och hoppas att detta har glömts bort.

Det har det inte.

Robert Thunfors

Ordförande för Timråpartiet

Läs också:

S: Timråpartiet svartmålar skolorna

Timråpartiet: S – Erkänn misstaget i stället för att gräva ner er i sandlådan och tjura

S: Timråpartiets överklagan i Miljö- och Byggnadsnämnden försenar byggloven för medborgarna

Timråpartiet: Om vi hade kallats till mötet skulle vi ha sagt nej till att riva logen i Lögdö

Timråpartiet bygger sin tillvaro på att leta efter andras fel

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons