Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V: Vi är beredda att axla ledarskapet – och vill återställa förtroendet för Region Västernorrland

Annons

Svar till debattartikeln Regionen behöver ordning och reda - inte politiskt kaos, publicerad 21 februari.

Vi vill tacka Per Wahlberg för den uppmärksamhet han ger oss. De som följer med i vad som händer vet att Nina Orefjärd och Isabell Mixter är våra första- och andranamn. Hela listan innehåller regionpolitiker som är beredda att ta ansvar för hela regionen. Hur visar vi i vår valplattform.

Partiet har antagit en valplattform som är mycket tydlig. En tydlighet som inget annat parti hittills visat upp. För Per Wahlberg är det viktiga att visa att M kan samarbeta inom Alliansen. Däremot inte att tala om för väljarna vilken politik de röstar på. ”Partier måste kunna acceptera att man har människor som tycker olika som representerar partiet”, skriver Per på Facebook.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det vi vet är att S står för centralisering och borgarna för privatisering. Vi är beredda att axla ledarskapet för att återställa det förtroendekapital som förskingrats under de två senaste mandatperioderna. Ett arbete som måste inkludera vår personal med stora satsningar på arbetsmiljö, schemaläggning, arbetstidsförkortning, lönesättning, inflytande och karriärvägar. Detta måste ske med hjälp av en närvarande lokal ledning med mandat att leda och styra mot våra gemensamma mål. Ett arbete där alla känner delaktighet.

Ett krav: En ny ledningsstruktur där vi städar bort allt som kan ligga under det vi ser som vänskapskorruption.

Ett krav: En ny ledningsstruktur där vi städar bort allt som kan ligga under det vi ser som vänskapskorruption. Vi ser en plattare organisation, med mindre av farfarsprincip och mer eget ansvar. Ett lokalt ledarskap.

En sammanhållen vårdområdesmodell där patienter inte behöver ramla mellan stolarna eller fastna i långa vårdköer. Det finns kommuner som vill starta upp detta samarbete bara regionen säger ja.

Vi lägger korten på bordet. Vi anser att vårdbehovet styr budgeten inte tvärtom. Läs gärna vår valplattform för att återkomma med vilka frågor som du vill stödja i ett kommande samarbete.

När det gäller Sverigedemokraterna vet vi att det bara är borgerliga parter som öppnat upp för samarbete med SD. För Vänsterpartiet är det uteslutet. Vi är ett parti som vill att vården ska bli jämlik och jämställd – vilket står i motsättning med den politik som SD och borgarna driver. Sedan är det så att i fullmäktige är även ni moderater välkomna att stödja våra förslag.

 

Vi fyra som står först på Vänsterpartiets landstingslista

Nina Orefjärd

Isabell Mixter

Lars-Gunnar Hultin

Gunnar Fors

 

Läs också: Varför ska jag och mina kurskamrater överväga att jobba på länets sjukhus?

För Plus-kunder: Vårdkaos dränerar sjukhus på personal: "Näst intill omöjligt att bedriva riktig vård"

Rüdiger beklagar djup splittring i V – "Jonas Sjöstedt är ute på hal is

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons