Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsterns ord saknar innehåll

/
Annons

Den 10 juli kunde vi läsa en insändare av tre vänsterpartister där rubriken var att barn ska få vara barn.

Det låter som en självklarhet och är också det för de allra flesta. Men när man läser närmare vad denna insändare egentligen handlar om så blir jag både förvånad och undrande. För insändarens absoluta huvuddel är en beskrivning av livets svårigheter för barn i familjer där pengarna inte alltid räcker till och hur tydligt detta blir nu under sommaren. Men mycket lite handlar om vad de tre vänsterpartisterna gör åt situationen, nu när man har det politiska ansvaret för Sundsvalls kommun tillsammans med (s) och (c).

Läs även: Björklund vill ha mer EU och försvar

Det som tas upp är att kommunen tillsammans med föreningslivet arrangerar gratisaktiviteter, något som inte är nytt och inte en följd av vad Vänsterpartiet prioriterat ekonomiskt, att ett sportotek startats där man kan låna idrottsutrustning, vilket görs inom ramen för sociala investeringar efter ansökan, inte heller detta något som finns i den budget som gäller i dag.

Däremot finns i budgeten med något som borde ha startats redan i fjol, nämligen ungdomsrabatt på bussarna. Men, detta har vänsterpartiet lyckats schabbla bort i den gemensamma handlingsförlamning som majoriteten som styr i Sundsvall så ofta har visat.

Och, det ser än värre ut inför nästa år, den budget som kommunfullmäktige fastställde i juni talar om att ungdomsrabatt är något som eventuellt införs, om det finns pengar till det.

Men kära nån! Det är väl inte så politiker visar sin förmåga att prioritera? Om ni vänsterpartister verkligen menar något med att införa ungdomsrabatt på bussar, se då till att åtminstone det finns tillräckligt med pengar för det i er budget.

Läs även: Vården måste också finnas på nätet

Det finns det i Liberalernas förslag till budget. Vi har tydligt markerat hur vi ser på frågan och därför säger vi att detta ska införas under perioden. För att klara kostnaden så finns det faktiskt redan avsatta medel som kan användas, men som ni verkar ta till annat.

Men, inte nog med denna satsning, vi kräver också att landsbygdens kommunmedborgare ska få åka buss på samma villkor som de som bor i staden. Vi skjuter därför till fem miljoner kronor per år för att införa enhetstaxa på alla bussar inom kommunen.

Det ska inte kosta mer att åka buss från Liden eller Stöde till stadens service och nöjen än vad det gör att åka med stadsbussarna. Så visar vi liberaler hur vi prioriterar, så får vi hela kommunen att leva, landsbygden liksom staden.

Stefan Falk

Gruppledare för Liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons