Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska ta vårt ansvar som största oppositionsblock

Annons
Alicja Kapica (M), Stefan Falk (L) och Liza-Maria Norlin (KD) leder oppositionen i Sundsvalls kommun. Bilder: Arkiv / Pontus Hellsén

Att bedriva opposition är ett för demokratin grundläggande uppdrag. Oppositionens uppgift är att granska den styrande majoriteten, motverka beslut som vi anser dåliga för Sundsvalls kommun, samt att vara ett trovärdigt alternativ genom att föreslå lösningar som kan bemöta de utmaningar vi står inför. I Sundsvalls kommun är Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna det största oppositionsblocket, vilket betyder att detta ansvar i huvudsak tillfaller oss.

Under den kommande mandatperioden så kommer vi tillsammans att göra vårt yttersta för att driva den politik som våra väljare röstat på, för att den skall få så stort genomslag som möjligt på den praktiska politiken.

Läs också: [+] De styr Sundsvall de kommande åren – så fördelas alla topposter: "Ett givande och tagande"

Vi kommer att arbeta för en skola som levererar en kvalitet som står i proportion till de skattemedel vi satsar, så att fler elever kan lyckas och förverkligar sina drömmar.

Vi kommer att arbeta för att äldreomsorgen ska ge våra äldre den livskvalitet och värdighet som de förtjänar. Det är våra äldre som byggt upp det samhälle som vi i dag har förmånen att förvalta, och bygga vidare på.

De väljare som röstade på oss i valet i september lade sina röster på ett alternativ som står upp för valfrihet och ett starkt näringsliv.

Vi kommer att arbeta för att frågor viktiga för näringslivet ska sättas högre på dagordningen. Det är det lokala näringslivets förutsättningar som till största del avgör storleken på kommunens skatteintäkter, det är skatteintäkterna som utgör grundförutsättningarna för all annan verksamhet inom välfärden.

Tillsammans kommer vi att arbeta för att minska kommunens skuldsättning, och vända nämndernas underskott genom att stoppa slöseri och ogenomtänkta beslut.

De väljare som röstade på oss i valet i september lade sina röster på ett alternativ som står upp för valfrihet och ett starkt näringsliv, detta är också vad vi kommer att fokusera på under den kommande mandatperioden.

Alicja Kapica (M)

Stefan Falk (L)

Liza-Maria Norlin (KD)

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons